A zöldtanácsnok szerint jobban néz ki a foghíjas napvitorla

A mai nappal elkezdték megfúrni a Kárász utca épületeit, hogy további napvitorlákat szerelhessenek fel.

Három ütemben kerülnek majd fel a napvitorlák a Kárász utcára. A felszerelést a Széchenyi tér felől kezdik és úgy haladnak a tavaly kikerült próbaverzió felé. A munkálatok időtartamát május végére saccolja Mihálik Edvin.

Közösségi oldalára egy térképet is feltöltött a tervezetről, amely alapján jól láthatóan foghíjas lesz a napvitorla. Ennek okáról a Délmagyarnak azt mondta, nem szeretne egy „csőszerű képződményt létrehozni” és szerinte a hangulat is jobb, ha vannak foghíjak a napvitorlában.

Azonban ebbe az állításába gyorsan belebukott, ugyanis a Délmagyar információi szerint az Acapella cukrászda tulajdonosa nem engedélyezte a napvitorla felszerelését.

Az Acapellán túl lesz egy másik foghíjas rész is, ami szintén nem azért lesz ilyen, mert a zöldtanácsnoknak így jobban tetszene, hanem azért, mert az utca közepe felé egy üveghomlokzatú ház található, amelyre nem szerelhető fel a tartószerkezet.

Ígérete szerint idén ősszel leszerelik a napvitorlát, azonban ez már a próbaverziónál is elhangozott, mégis az adventi időszakban is egészen balkáni összhatással díszelgett, amelyről itt írtunk.

Előző sztori

Halálos baleset Szentes közelében

Következő sztori

Orbán Viktor: Európa háborús pszichózisban szenved