Illegális bevándorlás

A szerb hatóságok nem bírnak az illegális bevándorlókkal

A szerb hatóságok nem bírnak az illegális bevándorlókkal

2023. március 19., vasárnap
A szerb hatóságok nem bírnak az illegális bevándorlókkal

A Tisza árterületének erdőiben a bácskai és bánáti oldalán is háborítatlanul húzzák meg magukat a migránsok, Martonos és Szerbkeresztúr térségében - közölte a vajdasági Pannon RTV.

Mint ahogy arról többször is beszámoltunk, hiába gyűjtik be és viszik el a migránsokat a szerb hatóságok a határzár közeléből, rendszeresen visszaszivárognak a különböző migránstanyákba. A héten Horgos környékéről hatvan migránst szállítottak el, Szabadka környéki erdőkből pedig száznyolcvanat.

A migránsok a nehezen megközelíthető részeken vernek sátrat, táborhelyeiket pedig gyakran váltogatják, maguk mögött hagyva rengeteg szemetet, ruhaneműt, sőt a lap tudósítói lopott kerékpárt, fazekat, széket is találtak. A Pannon RTV a magyar határ közvetlen közelében húzódó, Martonos külterületén lévő Tisza-menti erdősávban kutakodott a hétvégén.

Horvát Gergely, a martonosi közösség tanácselnöke azt mondta, a falu központjába csak ritkán mennek be a migránsok, de olyankor általában gond van velük.Szombat este is betért pár illegális bevándorló a településre, ahol egymással össze is verekedtek.

Hozzátette, ezúttal szerencsére nem volt lövöldözés. Azt is elmondta, hogy a Tisza túloldalán található Szerbkeresztúrnál lévő illegális migránstábor és a martonosi árterület között gumicsónakokkal közlekednek. Megmutatta stábnak, hogy az erdősáv egészen a magyarkanizsai részig, mindenütt tele van szeméttel.

Szinte minden tíz méteren elhagyott táborokat látni.

A beszámoló alapján Horgos központjában mostanság nyugalom van. A település környékén rendszeresen begyűjtik és befogadóközpontokba viszik a szerb hatóság emberei az illegális bevándorlókat.

Bízunk benne, hogy nem lesz az, ami volt. Látni lehet őket most is elvétve, de nincs annyi, amennyi azelőtt. Hát reméljük, hogy nem lesz megint az

mondta egy helyi lakos.

Horgos határában azonban már siralmas állapotokat festenek le. A település külterületén rengeteg a szemét, az elhagyatott házakat lelakták, tönkretették. Több tulaj is úgy döntött, inkább elbontják az ingatlanukat. A vármegyében is előszeretettel foglalnak el elhagyatott házakat a migránsok, erről itt számoltunk be.

Fotók: Pannon RTV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.