Illegális bevándorlás

Naponta több mint 100 migráns taxizik Szabadka környékén a magyar határhoz

Naponta több mint 100 migráns taxizik Szabadka környékén a magyar határhoz

2023. március 18., szombat
Naponta több mint 100 migráns taxizik Szabadka környékén a magyar határhoz

Hiába gyűjtik be és viszik el a migránsokat az észak-bácskai határövezetből, az illegális bevándorlók újra és újra visszatérnek. A legtöbben továbbra is a Szabadka-környéki erdőkben található illegális sátortáborokban bujkálnak - írja a vajdasági Pannon RTV.

Legutóbb szerdán gyűjtötték be a migránsokat a Szabadka-környéki erdőkben és a városban. Akkor 180 illegális bevándorlót szállítottak el távolabbi szerbiai befogadóközpontokba. A hónap elején pedig gépfegyveres rendőrök számolták fel a horgosi migránstanyát, amelyről itt írtunk. Azóta ismét kezd megtelni a makkhetesi erdő, a helyiek elmondása szerint a taxisok folyamatosan hozzák őket vissza az erdőbe.

Az erdőbe vezető ösvényen friss lábnyomokat, sok eldobált szemetet és még égő tábortüzet is láttak a tudósítók. Mindez jelzi, hogy az éjszaka folyamán újabb migránscsoport érkezhetett a makkhetesi erdőbe. A lap beszámolja alapján általában taxival mennek az erdő alatti utcákig, onnan gyalog haladnak tovább az erdő sűrűjében található illegális migránstáborokba.

Mindennap húsz taxi minimum

- mondta egy helyi lakos, majd hozzátette, mindegyik taxiban legalább öt-hat migráns utazik.

A Pannon RTV ellátogatott a szabadkai befogadóközpontba, az ott tartózkodó migránsok azt állították senki sem segíti őket a határon való átjutásban és azt is elárulták sokan már többször is próbálkoztak átjutni a magyar biztonsági határzáron. Jelenleg nagyjából kétszázan tartózkodnak a táborban, többségük marokkói, úti céljuk pedig általában Németország.

A legtöbb esetben azt mondják az illegális bevándorlók, hogy a jobb élet reményében mennek Európába, ahol segélyre számítanak.

Borítókép: Egy korábban elfogott magyarországi migránstaxi a Police.hu-ról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.