Tóth Péter is bemutatta színházigazgatói programját

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Erkel-díjas zeneszerző és érdemes művész és megmérkőzik Barnák Lászlóval szemben az igazgatói posztért.

Peller Károly mellett Tóth Péter lett Barnák László másik kihívója a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért. A mostani pályázat ugyanakkor már nem csak a Szegedi Nemzeti Színház, hanem a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK főigazgató posztjára is szól.

Partnerként csatlakozott hozzá Seres István Pipu rendező, művészeti intendáns és Hamar Zsolt Liszt-díjas karmester, érdemes művész, aki az operatagozat vezetőjeként szerepel a pályázatban. Egyúttal megpályázta a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatói posztját is.

Tóth Péter úgy fogalmazott, egy polgári népszínházat akarnak működtetni Szegeden. Az ehhez szükséges forrásokat illetően elmondta, nagyobb pályázati aktivitással tervezik növelni a színház állami céltámogatásait. A jegyárak nem változnának, a színház esetében nézőszám-növekedést, a Szabadtéri esetében előadásszám-növekedést terveznek elérni, ennek okán pedig jegybevétel-növekedést vetítenek előre.

Kiemelte továbbá, hogy a pozíció elnyerése esetén nagyobb hangsúlyt fordítanának a mecenatúrára.

Arról is beszélt, hogy csökkentené a túlterhelt színházi dolgozók terheit és egységesíteni a színház és a szabadtéri lehetőségeit, ahol csak lehet. Nagyobb hangsúlyt kapnának elmondása szerint a hazai és határon túli együttműködések más teátrumokkal, amelynek keretében egyes produkciókat vándoroltatnának a színházak között.

A Szabadtéri Játékok kapcsán azt mondta: a saját produkciókban hisznek.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Óvodabezárás: saját pártja programjával kerülhet szembe a szegedi Momentum

Következő sztori

Jövő péntektől lehet jegyet venni a válogatott márciusi mérkőzéseire