Ketten pályáznak a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Február 6-án, azaz ma jár le a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói pályázatának beadási határideje.

A jelenlegi igazgató, Barnák László már korábban jelezte, hogy ismét megpályázza a pozíciót, vasárnap este azonban kiderült, hogy kihívója is akad. Az IH Rendezvényközpontban rendezett operettgálán azt est egyik szervezője,

Peller Károly bejelentette, hogy ő is beadja pályázatát a teátrum vezetésére.

A Budapesti Operettszínház 43 éves művésze Nívó-díjjal is kitüntetett színész, operetténekes, táncos, komikus. A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában érettségizett, majd a Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett. Játszott a Győri Nemzeti Színházban, évekig a bécsi Volksoper vendégszólistája volt. Drámainstruktor képesítést szerzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Egyik főszereplője volt a Jóban-rosszban című népszerű televíziós sorozatnak, állandó fellépője a Budapesti Operettszínház a köztelevíziók által rögzített gáláinak is.

A Szegedi Nemzeti Színház  vezetésére 5 éves, határozott munkaidejű szerződést kínál a szegedi önkormányzat. A főigazgatóhoz tartozik a Nagyszínház, Kamaraszínház, Újszegedi Szabadtéri Színpad, a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében a Dóm-téri Szabadtéri Színpad, valamint a REÖK is, a pályázónak szakmai elképzeléseket, évadtervet, produkciós tervet, gazdasági stratégiát kell vázolnia ezek kapcsán.

A színház főigazgatói székére érvényesen pályázókat szakmai bizottság hallgatja majd meg, ezt követően a pályázatokról a szakbizottság véleményét mérlegelve a közgyűlés dönt. A posztot július 1-től tölti majd be a megválasztott szakember.

Előző sztori

Több mint száz határsértőt tartóztattak fel a vármegyében vasárnap

Következő sztori

Megmutatjuk Luka Stepancic hosszú sérülés eután szerzett első gólját