Balhé

Álhirdetésekkel keresett milliókat

Álhirdetésekkel keresett milliókat

2023. február 3., péntek
Álhirdetésekkel keresett milliókat

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki olyan elektronikai termékeket hirdetett meg internetes adásvételi portálokon, amelyekkel nem is rendelkezett.

A vádirat szerint a vádlott elhatározta, hogy valótlan tartalmú internetes hirdetések megjelentetésével fog pénzhez jutni. Ezért még 2019 decemberében egy ismert adásvételi portálon eladó játékkonzolokat, laptopot és hangfalat hirdetett meg. Ezek alapján a vele kapcsolatba lépő vevőkkel megállapodott a vételár elküldésének, valamint színleg a kért termék szállításának módjában, azonban miután elküldték neki a vételárat, a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A 29 tévedésbe ejtett sértett összesen több mint egymillió forintot utalt át a terhelt bankszámlájára.

A vádlottat a járási ügyészség a sértettek számához és a nekik okozott kár nagyságrendjéhez igazodó csalás bűncselekmények elkövetésével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.