A román szövetség hallani sem akar a nagy-magyarországos zászlókról

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elutasítja Csányi Sándor MLSZ-elnök javaslatát, mely szerint engedélyezni kellene a lelátókon a Nagy-Magyarország-szimbólum használatát a magyar válogatott és a klubcsapatok nemzetközi mérkőzésein.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke múlt héten az M4 Sportnak elmondta, tárgyalni fognak az UEFA-val a témában, megítélése szerint ugyanis a Nagy-Magyarország-jelkép nem hordoz politikai üzenetet. Hozzátette ugyanakkor, hogy döntés csak a szomszédos országokkal történő egyeztetés után születhet.

„Ha már a szurkolók ennyire ragaszkodnak hozzá, és szerintem se annyira túlzó ezeknek a jelképeknek a használata, mint amennyire megítélik, megpróbáljuk elfogadtatni az UEFA-val. De nem egyedül vagyunk Európában. A szomszédos országok szurkolóit irritálhatja ez a jelkép, tehát önállóan nem tudjuk eldönteni, hogy lehet-e ezeket használni, vagy sem, csak egy egyeztetési folyamat végén” – nyilatkozta az MLSZ első embere.

A Nemzeti Sport szemlézte a Gazeta Sporturilor című bukaresti sportlapot, amely állásfoglalást kért a román szövetségtől Csányi Sándor javaslatával kapcsolatban.

„A FRF sem most, sem a jövőben nem fogadja el ezt, és álláspontját a FIFA és az UEFA előtt is ismerteti, ha ez a vita eljut a két nemzetközi fórum asztalára, ugyanúgy, ahogy bizonyára a régiónk többi szövetsége is teszi majd. A revizionizmus nem elfogadott a futballban, és az UEFA határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban” – áll a bukaresti szövetség válaszában.

(Via: M4 Sport)

Előző sztori

Ketten pályáznak a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatói posztjára

Következő sztori

Márki-Zay Péter bejelentette: új pártot alapít