Sport

A román szövetség hallani sem akar a nagy-magyarországos zászlókról

A román szövetség hallani sem akar a nagy-magyarországos zászlókról

2023. február 8., szerda
A román szövetség hallani sem akar a nagy-magyarországos zászlókról

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elutasítja Csányi Sándor MLSZ-elnök javaslatát, mely szerint engedélyezni kellene a lelátókon a Nagy-Magyarország-szimbólum használatát a magyar válogatott és a klubcsapatok nemzetközi mérkőzésein.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke múlt hétenaz M4 Sportnak elmondta, tárgyalni fognak az UEFA-val a témában, megítélése szerint ugyanis a Nagy-Magyarország-jelkép nem hordoz politikai üzenetet. Hozzátette ugyanakkor, hogy döntés csak a szomszédos országokkal történő egyeztetés után születhet.

https://szegedma.hu/2022/11/kiakadtak-a-romanok-orban-viktor-nagy-magyarorszag-saljan

„Ha már a szurkolók ennyire ragaszkodnak hozzá, és szerintem se annyira túlzó ezeknek a jelképeknek a használata, mint amennyire megítélik, megpróbáljuk elfogadtatni az UEFA-val. De nem egyedül vagyunk Európában. A szomszédos országok szurkolóit irritálhatja ez a jelkép, tehát önállóan nem tudjuk eldönteni, hogy lehet-e ezeket használni, vagy sem, csak egy egyeztetési folyamat végén” – nyilatkozta az MLSZ első embere.

https://szegedma.hu/2023/01/csanyi-sandor-sulyos-kovetkezmenyekkel-jarhat-a-nagy-magyarorszag-jelkep-hasznalata

A Nemzeti Sport szemlézte a Gazeta Sporturilor című bukaresti sportlapot, amely állásfoglalást kért a román szövetségtől Csányi Sándor javaslatával kapcsolatban.

„A FRF sem most, sem a jövőben nem fogadja el ezt, és álláspontját a FIFA és az UEFA előtt is ismerteti, ha ez a vita eljut a két nemzetközi fórum asztalára, ugyanúgy, ahogy bizonyára a régiónk többi szövetsége is teszi majd. A revizionizmus nem elfogadott a futballban, és az UEFA határozottan elítéli a politikai, ideológiai, vallási vagy sértő jellegű provokatív üzeneteket, amelyek kategorikusan tiltottak a stadionokban” – áll a bukaresti szövetség válaszában.

(Via: M4 Sport)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.