Mihálik Edvin válaszából nem derül ki hogy zavaraja-e a lakásrendelet törvénytelensége

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint azt megírtuk, a Kúria döntése értelmében meg kell változtatni a szegedi lakásrendeletet, mivel az törvényellenes. A májusban elfogadott, és hatályba is léptetett intézkedések nagy port kavartak a városban, ráadásul az már a benyújtásakor látszott, hogy jogilag nem állja meg a helyét.

A közgyűlés baloldali többsége hajthatatlan volt, nem akart és nem is változtatott rajta, hiába érkezett erre javaslat a városi ellenzéktől. Miután jött a hír a Kúria döntéséről, kérdéseket küldtünk a baloldali frakcióknak és Botka László polgármesternek, hogy kommentálják a döntést. A mindig harsányan kritizáló baloldal most a csöndet választotta, polgármester úr pedig hozta a formáját és nem válaszolt. Nem úgy ifjú politikai barátja, a városházáról származó információink szerint, a fővárosi karrierjét aktívan építgető Mihálik Edvin.

A momentumos képviselő egészen meglepő módját választott a válaszadásnak: közösségi oldalán tett bejegyzést, és abban foglalta össze gondolatait.

Szeged ifjú zöld tanácsnoka természetesen hozta a pártja és a szegedi városvezetés által elvárt dogmákat: „fideszezett” vastagon. A momentumos képviselő elsősorban azt sérelmezi, hogy a kormányhivatal kezdeményezte a jogsértő rendelet módosítását úgy, hogy az a törvényi előírásoknak megfeleljen, majd amikor ez nem történt meg, a Kúriához fordult.

Nem szeretnénk azt gondolni, hogy a fiatal politikus a törvénytelen működést pártolná.

Mihálik válaszában összemosta az önkormányzati lakások szociális alapon történő bérbeadását és a költségelvű bérbeadást. Pont ez az amit a kúria is törvényellenesnek talált. A baloldali önkormányzati képviselő kiemelte, hogy Szeged annyira szolidáris, hogy az önkormányzat a rászoruló bérlőknek, polgármesteri javaslatra, kifizeti a megemelt lakbért. Arról azonban nem írt, hogy mi alapján döntik el ki a rászoruló, illetve mi lesz azokkal a pedagógusokkal, egészségügyi és rendvédelmi dolgozókkal, akik a városért, a városban élő emberekért dolgoznak. A szolidáris önkormányzat munkájukat lakhatásuk ellehetetlenítésével hálálja meg jelenleg.

A momentumos politikus arról elfeledkezett, hogy van egy sokkal egyszerűbben járható és költséghatékony, az önkrmányzatnak és bérlőknek is megfelelő megoldást és védelmet nyújtó opció is.

Ha a közgyűlés elé egy, a törvényeknek megfelelő, szolidáris és humánus lakásrendelet kerül, akkor az megoldhatja a problémát.

Ez az amit május óta képtelen megérteni a szegedi a baloldal.

Mihálik Edvin facebook posztját ide kattintva olvashatja.

Előző sztori

Csányi Sándor: súlyos következményekkel járhat a Nagy-Magyarország jelkép használata

Következő sztori

Orbán Viktor: Beadtuk a vakcinát az infláció ellen