Politika

Mihálik Edvin válaszából nem derül ki hogy zavaraja-e a lakásrendelet törvénytelensége

Mihálik Edvin válaszából nem derül ki hogy zavaraja-e a lakásrendelet törvénytelensége

2023. január 26., csütörtök
Mihálik Edvin válaszából nem derül ki hogy zavaraja-e a lakásrendelet törvénytelensége

Mint azt megírtuk, a Kúria döntése értelmében meg kell változtatni a szegedi lakásrendeletet, mivel az törvényellenes. A májusban elfogadott, és hatályba is léptetett intézkedések nagy port kavartak a városban, ráadásul az már a benyújtásakor látszott, hogy jogilag nem állja meg a helyét.

A közgyűlés baloldali többsége hajthatatlan volt, nem akart és nem is változtatott rajta, hiába érkezett erre javaslat a városi ellenzéktől. Miután jött a hír a Kúria döntéséről, kérdéseket küldtünk a baloldali frakcióknak és Botka László polgármesternek, hogy kommentálják a döntést. A mindig harsányan kritizáló baloldal most a csöndet választotta, polgármester úr pedig hozta a formáját és nem válaszolt. Nem úgy ifjú politikai barátja, a városházáról származó információink szerint, a fővárosi karrierjét aktívan építgető Mihálik Edvin.

A momentumos képviselő egészen meglepő módját választott a válaszadásnak: közösségi oldalán tett bejegyzést, és abban foglalta össze gondolatait.

Szeged ifjú zöld tanácsnoka természetesen hozta a pártja és a szegedi városvezetés által elvárt dogmákat: „fideszezett” vastagon. A momentumos képviselő elsősorban azt sérelmezi, hogy a kormányhivatal kezdeményezte a jogsértő rendelet módosítását úgy, hogy az a törvényi előírásoknak megfeleljen, majd amikor ez nem történt meg, a Kúriához fordult.

Nem szeretnénk azt gondolni, hogy a fiatal politikus a törvénytelen működést pártolná.

Mihálik válaszában összemosta az önkormányzati lakások szociális alapon történő bérbeadását és a költségelvű bérbeadást. Pont ez az amit a kúria is törvényellenesnek talált. A baloldali önkormányzati képviselő kiemelte, hogy Szeged annyira szolidáris, hogy az önkormányzat a rászoruló bérlőknek, polgármesteri javaslatra, kifizeti a megemelt lakbért. Arról azonban nem írt, hogy mi alapján döntik el ki a rászoruló, illetve mi lesz azokkal a pedagógusokkal, egészségügyi és rendvédelmi dolgozókkal, akik a városért, a városban élő emberekért dolgoznak. A szolidáris önkormányzat munkájukat lakhatásuk ellehetetlenítésével hálálja meg jelenleg.

A momentumos politikus arról elfeledkezett, hogy van egy sokkal egyszerűbben járható és költséghatékony, az önkrmányzatnak és bérlőknek is megfelelő megoldást és védelmet nyújtó opció is.

Ha a közgyűlés elé egy, a törvényeknek megfelelő, szolidáris és humánus lakásrendelet kerül, akkor az megoldhatja a problémát.

Ez az amit május óta képtelen megérteni a szegedi a baloldal.

Mihálik Edvin facebook posztját ide kattintva olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.