Döntött a Kúria: törvényellenes a szegedi lakásrendelet

A városi közgyűlés baloldali többsége májusban fogadta el, majd hatályba is lépett az új szegedi laksárendelet, amit már az elfogadás előtt is rengeteg kritika ért, és az indulatok azóta sem csitultak. A több sebből vérző, első ránézésre is törvényellenes, toldozott-foldozott rendelet azóta is folyamatosan napirenden van. Legutóbb az előző év utolsó közgyűlésén söpörték le a kormánypárti képviselők módosítási indítványát a polgármesterhez minden esetben hűséges baloldali képviselők.

A lakásrendelettel elsősorban a Szegedért és szegediekért dolgozó közfeladatot ellátó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek nehéz helyzetbe. Hiába kértek segítséget a város vezetésétől, süket fülekre találtak.

“Az elmúlt hónapokban többször felhívtuk a baloldali városvezetés figyelmét, hogy törvénytelen a baloldali többség által elfogadott önkormányzati lakásrendelet, ami miatt a szegediekért dolgozó egészségügyi dolgozók, pedagógusok kerültek méltatlan helyzetbe és kerülhetnek utcára! Ezért kezdeményeztük a rendelet módosítását, amit sajnálatos módon a városvezetés nem vett figyelembe.”-írta közösségi oldalán Mihálffy Béla, Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője.

Miután a Kúria kimondta, hogy törvényellenes a lakásrendelet és az önkormányzatnak kötelessége megváltoztatni azt.

Előző sztori

Jóval többen blicceltek tavaly a MÁV járatain, mint korábban

Következő sztori

A taxisok a hatósági ár megmaradásáért fordultak a miniszterelnökhöz