Magyarország visszalép a női kézilabda-Eb rendezésétől

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kisebb szerepet vállal Magyarország a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezésében, ehelyett inkább az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak. Kocsis Máté, a honi szövetség elnöke azt nyilatkozta, aligha indul újra az elnöki posztért.

Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen nyerte el a 2024-es kontinensviadal rendezési jogát, a mai Kormányinfón azonban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy visszalépünk. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt nyilatkozta: létező forgatókönyv, hogy Magyarország részben vagy egészben visszalép a rendezés jogától, mivel a jelenlegi helyzetben az Eb megtartása ,,luxuscikknek számít”.

Kocsis arról beszélt, a rendezés megpályázásakor nem volt sem háború, sem energiaválság, sem gazdasági nehézségek. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeit, a létesítményeiket pedig részben vagy egészben bezárják, ami miatt több ezer utánpótlás-versenyzőnek és gyermeknek kell hónapokig nélkülöznie a sportolást.

– Ennek érdekében elvi megállapodást kötöttünk a kormánnyal, hogy az Eb költségeiből megtakarított pénz egy részét az idén és jövőre is a kis klubok működésére fordítjuk, valamelyest biztosítva ezzel rengeteg gyerek sportolási lehetőségét. A részletek még nyitottak, de ebbe az irányba megyünk

jelezte Kocsis Máté.

Az MKSZ elnökét a Nemzeti Sport arról is megkérdezte, hogyan hat majd szerinte a döntés az elnöki újraválasztás esélyeire. Kocsis azonban azt válaszolta, szerinte a tisztújításon nem lesz aktuális a kérdés, mivel nem tervez újraindulni a posztért. Ezt azzal magyarázta, hogy új célokat kell kitűzni, amihez új vezetőre van szükség. A válogatottak eredménytelen szerepléseikor is sokszor előveszik őt, melyről azt mondta: elnökként sosem akart elhajolni a kritikák elől, de a pályán folyó munkába sosem akart beleszólni.

Végezetül a jövő kérdéséről is szót ejtett, úgy véli, hogy a régi módszerek elavultak, a munkát nem lehet megúszni, de meggyőződése, hogy a rengeteg befektetett energia majd megtérül, és lesz még ennél sikeresebb generációnk.

(via Index)

Előző sztori

Müller Cecília: járványos szintre emelkedett az influenza Magyarországon

Következő sztori

Hihetetlenül nehéz helyzetbe került a Szegedi VE