Darvak, bivalyok, struccok, óriásharcsa – ezek voltak 2022 legjobb szegedi videói

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezeket a videókat nem mi készíttettük, hanem olvasóink küldték vagy épp olyan látványosra sikeredtek, hogy a mi figyelmünket is megragadták. Most a teljesség igénye nélkül válogattunk ezekből.

Az egész év nem is indulhatott volna merészebben, mint azzal a struccal, aki a Szegedtől nem messzire található struccfarmról szökött el:

Az eset előtt nem sokkal megérkezett a havazás Szegedre is, amiről az Időkép kamerái rögzítettek egy rövid, de annál látványosabb timelapse felvételt:

Egy rekordot is sikerült megörökíteni a Tisza-tónál: egy csaknem két és fél méteres harcsát halásztak ki pergetve, ami ráadásul a 100 kilót is meghaladta. Ez Magyarországon a legnagyobb pergetve fogott harcsa és a legnagyobb Tiszából kifogott, hitelesített harcsafogás is egyben. A hal hivatalos mérlegelését és fotózását, videózását követően, visszanyerte szabadságát.

Idén a járványügyi korlátozások megszűnésével a tavaly újranyitott Lapos Szabadstrand kibővült, a megnyitó napján pedig Pumped Gabó és Opitz Barbara voltak a sztárfellépők. Az Axefly Vision drónfelvételeken meg is örökítette a nyitás napját:

Idén jubilált a Szegedi Csillagvizsgáló is: a 30. születésnapon ünnepi előadássorozatot tartottak júliusban, ennek alkalmából pedig egy hangulatos videót is megjelentettek:

A tartós szárazság után augusztus 20-án megérkezett a kiadós vihar Magyarországra – ami okozott némi fennakadást országosan -, az egyik szegedi viharvadász, Rittler Tamás pedig olyan pillanatot örökített meg, ami végigkísért minket az év hátralevő részében:

Minden évben, november környékén visszatérő természeti jelenség, hogy a darvak behúznak a vízpartok közelébe. A Kunsági Nemzeti Park egyik frekventált területén, a Fehér-tavon nincs olyan év, hogy az elmaradna, így mindenki, aki valami különlegeset akar látni, részesülhet benne, hiszen az ott dolgozók saját maguk is szerveznek darulest:

A sándorfalvi Mákszem Bivalyoskert egyik bivalya a borjával elveszett. Bár valószínűsítették, hogy a villanypásztoron belül kószálnak, a nagy terület miatt drónkamerás keresésre volt szükség, amihez az Axefly Vision-t kérték fel. Az elveszett állatok végül előkerültek, maga a videó azonban egészen lehengerlőre sikerült:

Az Axefly Vision nevű YouTube-csatornától már két drónfelvételt is mutattunk – és még egy utolsóra is sor kerül. Ez talán mind közül a legmeghatóbb, hiszen a Koraszülőttek Világnapja alkalmából készült:

Végezetül következzen még egy drónfelvétel, ezúttal Danika12341 jóvoltából, aki a ködös, téli Szegedet mutatja be nekünk madártávlatból:

Biztosan vagyunk benne, hogy 2023-ban sem maradunk menő és látványos felvételek nélkül, melyeket természetesen igyekszünk mi is bemutatni majd.

Előző sztori

Kislány lett 2023 első szegedi babája

Következő sztori

Szentkirályi Alexandra: Magyarországon béke és biztonság van