Szegedi intézmények kaptak töblettámogatást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntése értelmében többlettámogatást kapott néhány szegedi intézmény. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye és Koordinációs Központja és a Somogyi-könyvtár is kapott a város energiaválsági tartalékkeretéből. Erről a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága döntött. A szociális intézmény 77 millió 425 ezer, a Koordinációs Központ 1 millió 49 ezer forintot, a könyvtár három fiókkönyvtára pedig 3 millió 496 ezer forintot kapott. Utóbbiak energiamegtakarítási korszerűsítésre, előbbiek pedig a megemelkedett rezsire kapták a támogatást.

Korábban arról is döntöttek, hogy takarékossági okokból, január 2-a és 6-a között igazgatási szünet lesz a polgármesteri hivatalban. Ebben az időszakban nem lesz ügyfélfogadás, bezárják a Széchenyi téri és a Huszár utcai épületeket, a munkavállalókat pedig szabadságra küldik. Mivel december 26-a és január 1-je között – egy 2021-es közgyűlési határozat alapján – amúgy is zárva lenne a hivatal, az igazgatási szünet most egy héttel tovább tart.

Előző sztori

Karikó Katalin nyílt kiállítás Szegeden

Következő sztori

Baleset: ezúttal Vásárhelyen koccant a tram-train