Mihálffy Béla: Amit megígértem a választóknak, azt teljesíteni fogom

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az áprilisi országgyűlési választásokon biztos választói támogatással kapott bizalmat Mihálffy Béla az országgyűlési képviselői munkára. Szeged és a Homokhátság kormánypárti képviselőjével az idei évet értékeltük, és a jövő év feladatairól beszélgettünk.

– Ha az idei évet kell értékelni, akkor érdemes két részre bontani. Volt egy nagyon kemény, nagyon sok munkával járó kampány. Visszatekintve milyen volt az áprilisi választásig tartó időszak?
– Munkás és dolgos volt a kampányidőszak. A célom az volt, hogy minél több választót meg tudjak szólítani, és minél többükkel személyesen is találkozzak. Ezt sikerült megvalósítani, ennek is köszönhető a siker. A kampányidőszak és az azon kívüli időszak az sok változást nem jelent az életemben, mert önkormányzati képviselőként is és április óta országgyűlési képviselőként is folyamatosan tartom a választókkal és az emberekkel, ha meghívnak valahova akkor eleget teszek a maghívásnak és természetesen ha bármilyen üggyel megkeresnek, azt igyekszem a lehető leghamarabb megoldani.

A választók döntése egyértelmű volt, nagy töbséggel szavaztak bizalmat Mihálffy Bélának az ellenzéki összefogás jelöltjével szemben.


– Az már a kampány alatt is érzékelhető volt, hogy egy nagyon nehéz időszak vár az országra. Mennyiben befolyásolja a sok bizonytalanság a munkáját?


– Valóban nehezebb időszak van mögöttünk és előttünk is. Az orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika miatt nehezebb helyzet van a magyar és az európai gazdaságban is. Azonban ez a helyzet sem új nekem, mert Szegeden, önkormányzati képviselőként ellenzékben dolgoztam. Ennek velejárója volt, hogy

minden eredmény, amit elértem, ahhoz sokkal több munka, nagyobb erőfeszítés kellett. Most is erre számítok, de a vége is ugyanaz lesz, hogy amit a szegedi és a homokhátsági választóknak megígértem, azt teljesíteni fogom.

A BIZTOS CSALÁDI HÁTTÉR SEGÍTI A MUNKÁJÁT

Mihálffy Béla idén ünnepelte harmincéves házassági évfordulóját, négy gyermeke van. A családcentrikus képviselő a munkáját úgy alakítja, hogy a családra is jusson ideje. – A legnagyobb lányom már egy unokával is megajándékozott bennünket, de a legkisebb is már egyetemista. Bár mindegyikük a saját lábán áll, folyamatosan jelen vagyunk az életükben és ha segítségre van szükségük, akkor ott vagyunk velük. A feleségemmel, Edittel alaposan átbeszéltük, hogy elvállaljam-e a felkérést és elinduljak az országgyűlési választáson. Ő azt mondta, hogy bátran vállaljam el és azóta is mindenben támogat. A családi háttér, az onnan érkező támogatás segít abban, hogy az időm nagyobb részében a munkámat tudjam végezni – mesélte Mihálffy Béla.

– Volt valami az országgyűlési munkában, amire nem számított, vagy meglepte?


– Alapvetően a munka olyan, amilyenre számítottam. A meglepő az volt, hogy a szegedi közgyűlésben az ellenzéki oldalon ültem, most a kormányzó párt soraiban ülök az Országgyűlésben, ami egészen más helyzet.

Megtapasztaltam annak az örömét és pozitív értékét, hogy milyen az, amikor a többséghez tartozik az ember és hatékonyabban tudja átvinni a parlamenti munkával járó ügyeket.

– A hatékonyságot a képviselő munkájához köthető eredmények is mutatják. Mindez nagyon sokszor Szegeden el van hallgatva, sőt, nem egyszer Ön ellen fordítják a pozitívumokat is. Hogyan tudja ezt a helyzetet kezelni?


– A szegedi városvezetés, és a városvezetés által, közpénzből üzemeltetett média már a kampány legelején egyértelműen letette a voksát az ellenfelem mellett és azóta sem változott. Ehhez hozzá vagyok szokva, igazából semmi jót nem várok tőlük, ugyanakkor

nagyon remélem, hogy a szegediek érdekében együtt tudunk működni a város vezetésével. Szeretném hinni, hogy erre lesz példa és bízom benne, hogy ez megvalósul, mert erre eddig nem igazán volt példa.

Nyitott vagyok, a szegediek érdekében fontos és szükséges lenne ez.

– Könnyebb dolga van ilyen téren a Homokhátságon?


– Egyértelműen igen. A polgármesterek együttműködőek, a kapcsolatom kiváló mindegyikükkel. Haladnak is az ügyek, ami ennek a jól működő együttműködésnek köszönhető. Hatékonyan és sikeresen tudunk együtt dolgozni.

Mihálffy Béla nem csak a kampány alatt volt jelen a választók életében, folyamatosan dolgozik, munkája eredményét a szegedi és a Homokhátságon élők is érezhetik.

– Mit vár a 2023-as esztendőtől?


– A legfontosabb, hogy a rezsiválság hatásait tompítani tudjuk. Erre már vannak kormányzati intézkedések. A helyi országgyűlési képviselők bevonásával a kormány próbál segíteni az önkormányzatoknak a rezsiválság kezelésében. A közelmúltban jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a közvilágítás, az óvodák, bölcsődék és a szociális intézmények rezsijében segítséget kapnak az önkormányzatok. De azért, hogy az embereknek ne kelljen lemondani a sportolásról, mozgásról, több sportlétesítmény kapott támogatást. Ilyen volt például a szegedi Tiszavirág Sportuszodának adott 70 millió forintos támogatás, vagy a mórahalmi uszodának juttatott 10 millió forint is. De ezek csak az első körös döntések voltak, az egyeztetés folyamatos. Szeged az idei év végéig, a szerződéseinek köszönhetően kedvező áron kapja az áramot, ezért még nem kapott támogatást.

Ugyanakkor már a jövő évi számokat bekérték, de ahhoz, hogy minél több támogatás érkezzen Szegedre, ahhoz az önkormányzat segítő hozzáállása is kell, hogy együttműködő és ne támadó legyen.

KARÁCSONY A CSALÁDBAN

– December 23-án még hivatalos programjaim vannak, utána viszont a családom körében pihenek egy hetet. Édesapáméknál töltjük a Szentestét, ott lesz mind a három testvérem családja is. Az azt követő napokon minden testvéremnél megnézzük a karácsonyfát, együtt vagyunk, beszélgetünk és jól érezzük magunkat. Megpróbáljuk megélni a karácsony lényegét, a közös szeretetteljes együttlétet. Szilveszterkor is családi körben várjuk majd az új évet – mesélte az ünnepi tervekről Mihálffy Béla.

Előző sztori

Elmarad a mai előadás a Szegedi Nemzeti Színházban

Következő sztori

Óriásit lépett a forint, újra beesett 400 alá az euró!