Sport

Drámai címvédés a Picktől, Pádár Nikolett aranyeső, történelmi Szedeák-kupaezüst –ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi sportsikerei

Drámai címvédés a Picktől, Pádár Nikolett aranyeső, történelmi Szedeák-kupaezüst –ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi sportsikerei

2022. december 30., péntek
Drámai címvédés a Picktől, Pádár Nikolett aranyeső, történelmi Szedeák-kupaezüst –ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi sportsikerei

Szedeák: történelmi ezüstérem a kupában

Április 2-án a nyolcszoros kupagyőztes Szolnok várt a Naturtex-SZTE Szedeákra Zsíros Tibor Magyar Kupa 2022-es döntőjében. Simándi Árpád tanítványai óriási hőstettel kezdték a kupahétvégét, mivel a negyeddöntőben elbúcsúztatták a favorit Falcót, majd a hajrában egy 24-2-es rohamot bemutatva legyőzték az Alba Fehérvárt is. A fináléban a Tisza-parti rivális már túl nagy falatnak bizonyult, a Szolnok 100-72-re nyert, ám a szegediek kosarasok így is történelmi ezüstérmet értek el a Magyar Kupában.

Sporttörténelmi siker: az SZVSE nyerte az Amatőr Kupát!

Április 27-én, a Szegedi VSE-Pizzamonster 120 perces csatában Káposzta, Taci és Papp góljaival 3-1-re legyőzte a VSK Tököl együttesét az Amatőr kupa döntőjében, így a klub története során először elhódította a trófeát.

https://szegedma.hu/2022/04/szegedi-sporttortenelem-az-szvse-nyerte-az-amator-kupat

Történelmet írtak a szegedi rögbisek

Május 22-én írtuk meg: először lett bajnok szegedi Fit World Gorillák rögbicsapata az NB I-es országos rögbibajnokságban. A helyi csapat a 15-szörös bajnok Esztergomi Vitézeken kerekedett felül a döntőben.

Az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

Június 11-én a Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

https://szegedma.hu/2022/06/dramai-hajraval-bajnok-a-pick-szeged

Olasz Anna a Maty-éren védte meg bajnoki címét

Július 18-án írtuk meg, hogy a címvédő Rasovszky Kristóf és Olasz Anna győzött a szegedi Maty-éren rendezett nyíltvízi úszó országos bajnokságon. A nők viadala nagy csatát hozott. Három korosztályos versenyző haladt a cél felé a leggyorsabban, közülük az idén már nemzetközi nyílvízi kupát is nyerő Szimcsák Mira ütött be elsőként. Néhány méterrel mögöttük óriási csata dúlt a felnőtt elsőségért a vb-ezüstérmes váltó két hölgytagja, Olasz Anna és Rohács Réka között, végül a célfotó döntött Olasz javára.

Szegedi siker az erősember kupasorozat szegedi állomásán

Július 20-án írtuk meg, hogy rekordszámú nevezés és a legerősebb mezőny jött össze az erősember Talent kupasorozat szegedi állomására, amelyet a Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozón belül rendeztek meg a sziksósfürdői strandon. Nagymihály Ferenc magabiztosan nyerte meg a helyi versenyt, hiszen ötből négy versenyszámban az élen végzett, az utolsóban pedig stabilan teljesített.

A szegedi Pádár Nikolett parádézott az ifjúsági vb-n

Szeptember 5-én számoltunk be arról, hogy öt vb-címet szerzett a perui ifjúsági világbajnokságon Pádár Nikolett, ezzel ő lett a torna legeredményesebb női versenyzője.

https://szegedma.hu/2022/09/padar-nikolett-otodjere-is-aranyermes

Kopasz Bálint lett az év legjobb férfi kajakosa

Október 28-án írtuk meg, hogy az év legjobb érfi kajakosának az algyői származású Kopasz Bálintot választották meg, rajta kívül négy szegedit is jutalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Tollaslabda: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek

November 24-én adtunk hírt arról, hogy Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.

Két szegedi úszót is a legjobbak közé választottak

November 26-án írtuk meg, hogy a Szegedi Úszó Egylet két úszóját, Olasz Annát és Pádár Nikolettet is díjban részesítették a Magyar Úszószövetség évzáró gáláján. Olasz Annát választottak az év legjobb női nyílt vízi úszójának, Pádár Nikolettet pedig az év legjobb leány utánpótláskorú úszójának.

Szegedi búvárúszók kerültek a legjobbak közé

November 30-án számoltunk be arról, hogy kiemelkedő eredményekkel tért haza a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub az uszonyosúszók országos bajnokságáról, melyet Dunaújvárosban rendeztek meg. A szegedi versenyzők közül Borka Panna volt a legeredményesebb, nem csak a szegediek, de a felnőttek mezőnyében is. Ő az 50, a 100, a 200 és a 400 méteres felszíni úszás számaiban is harmadik lett, míg a 100 méteres búvárúszásban ő bizonyult a legjobbnak. Horpácsy Hanna Barbara a 800 és az 1500 méteres felszíni úszásban diadalmaskodott, a 100 és a 400 méteres búvár mellett. A két versenyző ezen kívül még több számban is dobogós helyezést ért el.

Úszás: szegedi sikerek a szegedi OB-n

December 11-én adtunk hírt arról, hogy a Szegedi Úszó Egylet három úszója is ezüstéremmel zárt a szegedi úszó OB-n, de voltak olyan számok is, amiben aranyérmet is sikerült megszerezni. A legtöbb bajnoki címet Pádár Nikolett gyűjtötte, összesen 3 számban lett aranyérmes. 

Jászapáti Petra és a magyar váltó is világkupai bronzérmet szerzett

December 18-án írtuk meg, hogy a magyar csapat megszerezte első érmeit a jelenlegi idényben a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatában: az Almatiban rendezett negyedik állomáson a 3000 méteres női váltó és Jászapáti Petra 500 méteren egyformán harmadik lett.

Szegedi lett az év tekése

December 19-én számoltunk be arról, hogy Zapletán Zsombort, a Zengő Alföld Szegedi TE világbajnok játékosát választották az év legjobb tekésének.

https://szegedma.hu/2022/12/szegedi-lett-az-ev-tekese

A szegedi Nagy Biankát választották az év kenusának

December 21-én írtuk meg, hogy a sportági szakszövetségek éves összesítésében a kajak-kenusoknál rendhagyó módon két kiválóság kapta a 2022 legjobbja elismerést: a tiszaújvárosi Bragato Giada az MVM Szegedi VE versenyzőjével, Nagy Biankával együtt lett a kenus szakágban az első.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.