Drámai címvédés a Picktől, Pádár Nikolett aranyeső, történelmi Szedeák-kupaezüst –ezek voltak 2022 legnagyobb szegedi sportsikerei

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szedeák: történelmi ezüstérem a kupában

Április 2-án a nyolcszoros kupagyőztes Szolnok várt a Naturtex-SZTE Szedeákra Zsíros Tibor Magyar Kupa 2022-es döntőjében. Simándi Árpád tanítványai óriási hőstettel kezdték a kupahétvégét, mivel a negyeddöntőben elbúcsúztatták a favorit Falcót, majd a hajrában egy 24-2-es rohamot bemutatva legyőzték az Alba Fehérvárt is. A fináléban a Tisza-parti rivális már túl nagy falatnak bizonyult, a Szolnok 100-72-re nyert, ám a szegediek kosarasok így is történelmi ezüstérmet értek el a Magyar Kupában.

Sporttörténelmi siker: az SZVSE nyerte az Amatőr Kupát!

Április 27-én, a Szegedi VSE-Pizzamonster 120 perces csatában Káposzta, Taci és Papp góljaival 3-1-re legyőzte a VSK Tököl együttesét az Amatőr kupa döntőjében, így a klub története során először elhódította a trófeát.

Történelmet írtak a szegedi rögbisek

Május 22-én írtuk meg: először lett bajnok szegedi Fit World Gorillák rögbicsapata az NB I-es országos rögbibajnokságban. A helyi csapat a 15-szörös bajnok Esztergomi Vitézeken kerekedett felül a döntőben.

Az utolsó másodpercben lett bajnok a Pick Szeged Veszprémben!

Június 11-én a Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

Olasz Anna a Maty-éren védte meg bajnoki címét

Július 18-án írtuk meg, hogy a címvédő Rasovszky Kristóf és Olasz Anna győzött a szegedi Maty-éren rendezett nyíltvízi úszó országos bajnokságon. A nők viadala nagy csatát hozott. Három korosztályos versenyző haladt a cél felé a leggyorsabban, közülük az idén már nemzetközi nyílvízi kupát is nyerő Szimcsák Mira ütött be elsőként. Néhány méterrel mögöttük óriási csata dúlt a felnőtt elsőségért a vb-ezüstérmes váltó két hölgytagja, Olasz Anna és Rohács Réka között, végül a célfotó döntött Olasz javára.

Szegedi siker az erősember kupasorozat szegedi állomásán

Július 20-án írtuk meg, hogy rekordszámú nevezés és a legerősebb mezőny jött össze az erősember Talent kupasorozat szegedi állomására, amelyet a Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozón belül rendeztek meg a sziksósfürdői strandon. Nagymihály Ferenc magabiztosan nyerte meg a helyi versenyt, hiszen ötből négy versenyszámban az élen végzett, az utolsóban pedig stabilan teljesített.

A szegedi Pádár Nikolett parádézott az ifjúsági vb-n

Szeptember 5-én számoltunk be arról, hogy öt vb-címet szerzett a perui ifjúsági világbajnokságon Pádár Nikolett, ezzel ő lett a torna legeredményesebb női versenyzője.

Kopasz Bálint lett az év legjobb férfi kajakosa

Október 28-án írtuk meg, hogy az év legjobb érfi kajakosának az algyői származású Kopasz Bálintot választották meg, rajta kívül négy szegedit is jutalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Tollaslabda: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek

November 24-én adtunk hírt arról, hogy Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.

Két szegedi úszót is a legjobbak közé választottak

November 26-án írtuk meg, hogy a Szegedi Úszó Egylet két úszóját, Olasz Annát és Pádár Nikolettet is díjban részesítették a Magyar Úszószövetség évzáró gáláján. Olasz Annát választottak az év legjobb női nyílt vízi úszójának, Pádár Nikolettet pedig az év legjobb leány utánpótláskorú úszójának.

Szegedi búvárúszók kerültek a legjobbak közé

November 30-án számoltunk be arról, hogy kiemelkedő eredményekkel tért haza a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub az uszonyosúszók országos bajnokságáról, melyet Dunaújvárosban rendeztek meg. A szegedi versenyzők közül Borka Panna volt a legeredményesebb, nem csak a szegediek, de a felnőttek mezőnyében is. Ő az 50, a 100, a 200 és a 400 méteres felszíni úszás számaiban is harmadik lett, míg a 100 méteres búvárúszásban ő bizonyult a legjobbnak. Horpácsy Hanna Barbara a 800 és az 1500 méteres felszíni úszásban diadalmaskodott, a 100 és a 400 méteres búvár mellett. A két versenyző ezen kívül még több számban is dobogós helyezést ért el.

Úszás: szegedi sikerek a szegedi OB-n

December 11-én adtunk hírt arról, hogy a Szegedi Úszó Egylet három úszója is ezüstéremmel zárt a szegedi úszó OB-n, de voltak olyan számok is, amiben aranyérmet is sikerült megszerezni. A legtöbb bajnoki címet Pádár Nikolett gyűjtötte, összesen 3 számban lett aranyérmes. 

Jászapáti Petra és a magyar váltó is világkupai bronzérmet szerzett

December 18-án írtuk meg, hogy a magyar csapat megszerezte első érmeit a jelenlegi idényben a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatában: az Almatiban rendezett negyedik állomáson a 3000 méteres női váltó és Jászapáti Petra 500 méteren egyformán harmadik lett.

Szegedi lett az év tekése

December 19-én számoltunk be arról, hogy Zapletán Zsombort, a Zengő Alföld Szegedi TE világbajnok játékosát választották az év legjobb tekésének.

A szegedi Nagy Biankát választották az év kenusának

December 21-én írtuk meg, hogy a sportági szakszövetségek éves összesítésében a kajak-kenusoknál rendhagyó módon két kiválóság kapta a 2022 legjobbja elismerést: a tiszaújvárosi Bragato Giada az MVM Szegedi VE versenyzőjével, Nagy Biankával együtt lett a kenus szakágban az első.

Előző sztori

Elhunyt Pelé, a brazil labdarúgás királya

Következő sztori

PetárdaSTOP-ra szólítanak fel a szegedi állatvédők