Sport

Pádár Nikolett ötödjére is aranyérmes

Pádár Nikolett ötödjére is aranyérmes

2022. szeptember 5., hétfő
Pádár Nikolett ötödjére is aranyérmes

Ötödjére is vb-címet szerzett a perui ifjúsági világbajnokságon Pádár Nikolett, ezzel ő lett a torna legeredményesebb női versenyzője.

A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet versenyzője a 200 méter gyorsúszásban is aranyérmet szerzett. A döntőben négy századmásodperccel előzte meg Ábrahám Lilla Minnát, ezzel ötödik világbajnoki címét szerezte meg Peruban. A torna zárásaként a női 4x100-as vegyesváltóval negyedik lett a döntőben.

Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője az Egylet közösségi oldalán azt nyilatkozta: ,,Niki alig maradt el az egyéni csúcsaitól a világbajnokságon, pedig óriási terhelést kapott az elmúlt hónapokban. Az áprilisi felnőtt országos bajnokság óta folyamatosan csúcsforma közelében kellett maradnia öt nagy versenyen. Fantasztikus teljesítményt nyújtott, ez a sok megmérettetés még stabilabbá tette az érmet érő időket."

A fiatal tehetségre most két hét pihenő vár, melyet a felnőtt és a korosztályos rövidpályás országos bajnokság követ majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.