Kopasz Bálint az év legjobb férfi kajakosa

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2019. augusztus 24. A gyõztes Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 24-én. MTI/Kovács Tamás

Rajta kívül négy szegedit is jutalmazott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Nem volt eseménytelen a kajak-kenu sportágban a 2022-es év: a müncheni multisport Európa-bajnokság, a kanadai Halifaxban rendezett világbajnokság, illetve a szegedi Maty-éren lebonyolított ifjúsági és U23-as világbajnokság mind olyan esemény volt, amelyen rengeteg magyar érem született.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 18 szakágban jutalmazta a legjobbak, akik között az MVM Szegedi VE 4 sportolója is ott van:

  • Az év legjobb női parasportolója Varga Katalin,
  • az év legjobb női kenusa Nagy Bianka és a tiszaújvárosi Bragato Giada,
  • az év legjobb utánpótlás női kenusa Kiss Ágnes,
  • az év legjobb utánpótlás férfi kenusa pedig Molnár Csanád és a paksi Juhász István lettek.

Varga Katalin a magyar parasport első női olimpiai bronzérmese, idén mind az Európa-, mind a világbajnokságon bronzérmet szerzett a KL2 200 méteres számban. Mindezt annak ellenére érte el, hogy a szezon elején súlyos sérülést szenvedett.

A Nagy Bianka, Bragato Giada duó még U23-as korosztályúként vett részt az idei felnőtt viadalokon. Halifaxban három bronzérmet szereztek, Münchenben C2 200 méteren elsők, C2 500 méteren második helyet. A szegedi U23-as világbajnokságon azonban nem volt ellenfelük.

Kiss Ágnes a korosztályos Európa-bajnokságon lett aranyérmes C1 200 méteren és C2 500 méteren klubtársával, Molnár Csepkével. Utóbbival ugyanezt a számot az ifjúsági vb-n meg is nyerte.

Molnár Csanád az új olimpiai távon, C2 500 méteren a paksi Juhásszal egy hajóban megnyerte a vb-t, majd C2 1000 méteren sem volt jobb náluk.

Az év legjobb férfi kajakosának az algyői származású Kopasz Bálintot választották meg, míg a legjobb edző az édesanyja, Kopaszné Demeter Irén lett.

Előző sztori

Újabb rangos kitüntetésben részesült Karikó Katalin

Következő sztori

Kanadában turnézik a Pinceszínház