Sport

Szegedi siker tollaslabdában: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek!

Szegedi siker tollaslabdában: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek!

2022. november 24., csütörtök
Szegedi siker tollaslabdában: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek!

Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.

Nagy múltra tekint vissza a hazai sportéletben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, azaz a MEFOB, amelyet szinte minden sportágban megrendez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a felsőoktatásban tanulók részére. Így van ez tollaslabdában is, ahol ráadásul két kategóriát választanak szét: a műanyaglabdás esemény az amatőrök, a toll kategória a gyakorlott versenyzők terepe.

Utóbbiban a férfi páros számban szegedi siker született, hiszen a Szegedi Tudományegyetemet, illetve az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-t képviselő Pápai Balázs és Pápai Bálint nyert Cegléden.

Mindketten matematikus szakon tanulunk, a MEFOB-on először vettünk részt az egyetemet képviselve. A csoportban két párost vertünk meg, majd jött az elődöntő és a döntő, amelyeket szintén sikerrel zártunk. A mezőny természetesen nem volt egy profi versenyhez hasonlítható, de sok pécsi játékos elindult, akik ellen mindig presztízs játszani. Örülünk az aranynak, illetve annak is, hogy méltóképpen képviselhettük a Szegedi Tudományegyetemet –

fogalmazott Pápai Balázs, aki ezen a hétvégén már egy szlovéniai nyílt nemzetközi versenyen szerepel testvérével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.