Szegedi siker tollaslabdában: egyetemi bajnokok lettek a Pápai testvérek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a tollaslabdázók toll kategóriájának férfi páros versenyét a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.

Nagy múltra tekint vissza a hazai sportéletben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, azaz a MEFOB, amelyet szinte minden sportágban megrendez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a felsőoktatásban tanulók részére. Így van ez tollaslabdában is, ahol ráadásul két kategóriát választanak szét: a műanyaglabdás esemény az amatőrök, a toll kategória a gyakorlott versenyzők terepe.

Utóbbiban a férfi páros számban szegedi siker született, hiszen a Szegedi Tudományegyetemet, illetve az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-t képviselő Pápai Balázs és Pápai Bálint nyert Cegléden.

Mindketten matematikus szakon tanulunk, a MEFOB-on először vettünk részt az egyetemet képviselve. A csoportban két párost vertünk meg, majd jött az elődöntő és a döntő, amelyeket szintén sikerrel zártunk. A mezőny természetesen nem volt egy profi versenyhez hasonlítható, de sok pécsi játékos elindult, akik ellen mindig presztízs játszani. Örülünk az aranynak, illetve annak is, hogy méltóképpen képviselhettük a Szegedi Tudományegyetemet –

fogalmazott Pápai Balázs, aki ezen a hétvégén már egy szlovéniai nyílt nemzetközi versenyen szerepel testvérével.

Előző sztori

Megegyezett Koszovó és Szerbia

Következő sztori

“Magyar-szlovák két jó barát!” – üzeni Orbán Viktor szlovák sállal a nyakában