Közélet

Újabb közfeladatot ellátó embereket tenne utcára a szegedi városvezetés

Újabb közfeladatot ellátó embereket tenne utcára a szegedi városvezetés

2022. november 4., péntek
Újabb közfeladatot ellátó embereket tenne utcára a szegedi városvezetés

Mint azt korábban megírtuk, a város korábban az egészségügyben dolgozók bérlakásának szerződését mondta fel a város vezetés a lakásrendelet módosításra hivatkozva.

De itt nem álltak meg és újabb közfeladatot ellátókat tennének utcára.

Honvédelmi, rendvédelmi dolgozók kaptak felszólító leveleket, hogy adják le bérleményeiket.

-Álláspontunk szerint egyetlen szegedi, de különösen a közfeladatot ellátó emberek nem kerülhet utcára az önkormányzat miatt,

ezért arra kértem a szegedi Fidesz frakció vezetőjét, hogy terjesszenek a közgyűlés elé egy lakásrendelet-módosítást, ami ezt a problémát megoldja. Úgy módosulna a lakásrendelet, hogy közérdekből való elhelyezésre is lehetősége lenne az önkormányzatnak a jövőben-mondta péntekii sajtótájékoztatóján Mihálffy Béla.

A szegedi országgyűlési képviselő elmondta, hogy többször kérte Botka László polgármestert arra, hogy a város módosítsa úgy a lakásrendeletet, hogy ezek a családok azokban a bérleményekben maradhassanak, amelyeket évek óta használnak.

Válasz és segítség azonban nem érkezett, ezért adtak be módosító inditványt.

-Ha a módosítást a közgyűlési többség megszavazza, akkor ezeknek a családoknak a problémája megoldódik-hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

-Pénteken reggel benyújtottam a módosítást, amit a rendszer fogadott-mondta Tápai Péter. A szegedi Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy botrányosnak érzik, hogy meglévő, korábban juttatásként adott lakások bérleti szerződését mondta fel és venné vissza az önkormányzat. -Ez ismét egy példa a kettős beszédre.

A város vezetése szolidaritásról, összefogásról és békéről beszél, közben a színfalak mögött, arra hivatkozva, hogy a lakásrendelet elavult, úgy módosították, hogy az csak ezeket a lakásokat érintik, ami elfogadhatatlan

-emelte ki.

A sajtótájékoztató helyszíne nem véletlen az IKV Dáni János utcai székháza volt. Az önkormányzati cég az, amelyik a lakásokat kezeli. Tápai Péter elmondat, hogy a cég esetében sem igaz az amit rendszeresen kiemelnek, hogy a szegediekért lennének és a szegediekért dolgoznának. Az IKV a rendeletmódosítás előtt egy nappal levelet küldött levelet, hogy le fog járni a szerződése. Mivel az IKV tudott a rendeletről, mivel azt véleményezte, annak tudatában postázott, hogy tudta nincs lehetőség a hosszabbításra, hiába kérik azt a bérlők

TANÁRTÜNTETÉS UTÁN RAKNÁNAK UTCÁRA TANÁROKAT

A kettős beszédet jól mutatja, hogy a baloldali képviselők csak akkor állnak a pedagógusok mellett, ha érdeküket szolgálja azt. Többen közölük részt vettek a tanártüntetéseken, kiállva a tanárok jogaiért, emellett nem egy képviselő közülük maga is az oktatásban dolgozott és dolgozik. Azt azonban ilyenkor elfelejtik, hogy az általuk elfogadott lakásrendelettel tanárok lakását is elvennék. -Bízunk benne, hogy most elgondolkodnak és korrigálják a hibát és elfogadják a rendelet módosítását- fogalmazott Tápai Péter.

Mihálffy Béla azt is elmondta, hogy amikor a bérlők megkeresték, akkor elmondták, hogy többen piaci áron fizetik a lakások bérleti díját, de aki most még nem azt fizeti, az is jelezte, hogy fizetné a piaci árat, ha maradhat a lakásban. -Ezzel az az érv sem igaz, hogy bármilyen kár érné a várost.

Azt gondolom, hogy a közérdekű feladatot ellátóknak biztosítani kell azt, hogy ezekben a bérleményekben maradhassanak és megnyugtatóan kell rendezni a helyzetet

-zárta mondanivalóját a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.