Politika

Szegedi ellenzék: ne üldözzék el Botkáék az egészségügyi dolgozókat!

Szegedi ellenzék: ne üldözzék el Botkáék az egészségügyi dolgozókat!

2022. szeptember 6., kedd
Szegedi ellenzék: ne üldözzék el Botkáék az egészségügyi dolgozókat!

Egy Szent István téri bérlakásból még akkor úgyis kilakoltatna egy egészségügyben dolgozó családot a városvezetés, ha piaci áron kellene érte fizetniük - a helyi ellenzék azonban ezt nem hagyja.

,,Sajnálatos módon Szeged vezetői csak papolnak a szolidaritásról, miközben telejsen máshogy cselekszenek" - mondta Mihálffy Béla a Fidesz és a KDNP közös sajtótájékoztatóján, melyet azon bérlakás előtt tartottak a Szent István téren, melyből az önkormányzat kilakoltatná az egészségügyi dolgozókat. A képviselő szerint tavasz óta bizonyítja a városvezetés, hogy csak papíron szolidárisak.

Mihálffy szerint senki nem kerülhet utcára amiatt, hogy a városvezetés nem talál megoldást a problémákra.

Szavainak apropója, hogy egy egészségügyben dolgozó családot lakoltatna ki az önkormányzat a bérlakásából. A koronavírus-járvány miatt munkájuk még több kockázattal járt, mint előtte bármikor. Mihálffy Béla KDNP-s országgyűlési képviselő szerint pedig a város ,,nemhogy megbecsülné az egészségügyi dolgozókat, de megvonta a szociális rászorultságukat, majd azt is közölték velük, hogy piaci alapon sem bérelhetik tovább a lakást." A képviselő ezt nonszensznek tartja, a városvezetés azon magyarázatával együtt is, hogy az új lakásrendelet miatt nincs erre lehetőség.

,,Ha egy város lakásrendelete rossz, akkor azon változtatni kell." - mondta Mihálffy.

Ezért felszólította Botka Lászlót, hogy a következő közgyűlésen terjessze be a lakásrendelet módosítását.

Korponyai Ernő önkormányzati képviselő úgy nyilatkozott, nem tudni, hogy az ügy hátterében a bosszú vagy a kapzsiság áll-e, az viszont szerinte tény, hogy a szegedi városvezetés egészségügyi alkalmazottakat lakoltatna ki az IKV Zrt. bérlakásaiból.

Mindezt annak ellenére tennék meg, hogy a megyei kormányhivatal már többször jelezte Botkáék felé, hogy a jelenleg alkalmazott lakásrendelet törvénysértő, mivel egy ,,ex lex" helyzetben van, vagyis egy magasabb rangú jogszabályba ütközik.

Korponyai szerint ha a városvezetés célja az, hogy elüldözzék Szegedről az egészségügyi dolgozókat, ,,akkor jó úton járnak". A helyi ellenzék azonban arra kéri a polgármestert, hogy hallgasson a kormányhivatalra és vizsgálja felül a lakásrendeletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.