Gazdaság

Nagy Márton elárulta, mely termékek kaphatnak hatósági ársapkát

Nagy Márton elárulta, mely termékek kaphatnak hatósági ársapkát

2022. november 8., kedd
Nagy Márton elárulta, mely termékek kaphatnak hatósági ársapkát

Egyelőre maradnak a lakossági árstopok, sőt, körük hamarosan bővülhet olyan termékekkel, amelyek drágulása 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók –mondta a gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Nagy Márton szerint a napokban dönthet a kormány újabb hatósági áras termékkörökről.

Az árstop jövőjét az infláció határozza meg, ami Nagy Márton szerint egyelőre nem csökken, év végére meghaladhatja a 25 százalékot, és onnan fordulhat lejjebb.

A pénzromlás kordában tartásában segítenek az élelmiszerárstopok – tette hozzá.

Ne legyen recesszió, csökkenjen az infláció, és egyensúlyban maradjon a folyó fizetési mérleg”

– mondta a célokról Nagy Márton, és hozzátette, december elején nyilatkozik a 2023-as költségvetés felülvizsgálatáról a kormány. A kormány nem akar belefolyni a bértárgyalásokba, most mindenkinek egyedi döntést kell ebben hoznia.

https://www.youtube.com/watch?v=I0nvWbxw3vY&ab_channel=InfoR%C3%A1di%C3%B3-Infostart

A miniszter fontos tényezőként jegyezte meg, hogy a gáz és az áram ára stabilizálódott, még akkor is, ha sokkal magasabban, mint korábban. „Ez talán már középtávú érték, ehhez tud már igazodni a piac” – mondta, de hozzátette, az árakat a háború és a szankciós csomagok is mozgatják. A kilencedik, tervezett uniós csomagban előkerült az atomenergia, szerinte ezzel „megint tüdőn lövi magát Európa”, mert ha az atom kiesik, akkor az megint felnyomja a gáz árát.

Megvan az új Posta-vezér

A Magyar Postát is felügyelő miniszter beszélt a hivatalok bezárása nyomán támadt felzúdulásról. Mint fogalmazott, megérti a panaszokat, de a cég jelentős veszteséget termel, ráadásul fel kell készülnie a liberalizáció és a digitalizáció jelentette kihívásokra is.

Azokat a postákat zárták be, ahol az ügyfélszám nagyon alacsony, ráadásul a vidéki bezárások átmenetiek a fűtési szezonban, tavasszal újra fognak nyitni.

A társaság átalakítását pedig új szakemberre bízza,

keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

https://szegedma.hu/2022/11/szegeden-zar-be-a-legtobb-posta-a-videki-varosok-kozul

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.