Otthagyja iskoláját a káromkodva slammelő pécsi lány

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Iskolát vált Pankotai Lili, aki az október 23-i budapesti tanártüntetésen előadott slam poetry-jével hívta fel magára a figyelmet.

A 18 éves diáklány a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium tanulója volt, aki – mint ahogyan azt ő maga a Telex-nek nyilatkozta – a NoÁr Mozgalomról ismert Molnár Áron javaslatára adta elő szövegét, mellyel a pécsi slam poetry klub márciusi versenyén ért el harmadik helyezést.

A diáklány szövegében sokat káromkodik, a stílustól pedig iskolája nyíltan elhatárolódott, ennek okán pedig több közszereplő is ellenszenvét fejezte ki. Ugyanakkor a slam poetry közössége, élén a szubkultúra pécsi és budapesti klubjával, kiállt a lány mellett. Olyannyira, hogy még az október 30-i slam poetry országos bajnokság döntőjébe is meghívták vendégelőadónak.

Szegeden is volt októberben tanártüntetés, ahol ugyancsak adtak elő slam poetry-t. Csala Hanga azonban nem káromkodott, sőt:

Videó forrása: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Szeged

Előző sztori

Újabb akadály hárult el az uniós pénzek kifizetése elől

Következő sztori

Kiderült, hol folytatja Palkovics László