Közélet

Otthagyja iskoláját a káromkodva slammelő pécsi lány

Otthagyja iskoláját a káromkodva slammelő pécsi lány

2022. november 15., kedd
Otthagyja iskoláját a káromkodva slammelő pécsi lány

Iskolát vált Pankotai Lili, aki az október 23-i budapesti tanártüntetésen előadott slam poetry-jével hívta fel magára a figyelmet.

A 18 éves diáklány a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium tanulója volt, aki - mint ahogyan azt ő maga a Telex-nek nyilatkozta - a NoÁr Mozgalomról ismert Molnár Áron javaslatára adta elő szövegét, mellyel a pécsi slam poetry klub márciusi versenyén ért el harmadik helyezést.

https://youtu.be/x1CznN0Ljjs

A diáklány szövegében sokat káromkodik, a stílustól pedig iskolája nyíltan elhatárolódott, ennek okán pedig több közszereplő is ellenszenvét fejezte ki. Ugyanakkor a slam poetry közössége, élén a szubkultúra pécsi és budapesti klubjával, kiállt a lány mellett. Olyannyira, hogy még az október 30-i slam poetry országos bajnokság döntőjébe is meghívták vendégelőadónak.

Szegeden is volt októberben tanártüntetés, ahol ugyancsak adtak elő slam poetry-t. Csala Hanga azonban nem káromkodott, sőt:

Videó forrása: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.