Galéria

Fáklyás élőláncot alkottak az oktatásért tüntetők Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Látványos tömeg alakult ki a belvárosban a demonstráló tanárokból, diákokból és szülőkből. A fáklyás élőlánc a Dugonics tértől a Széchenyi térig tartott.

A VVL és a STEP szervezésében létrejött demonstráción – melyet Körmendi Zoltán és Erdélyi Eszter koordináltak – kisebb tömegek jelentek meg. Mint ahogy korábban írtunk róla, Szeged és környékének több, összesen – a demonstráción közölt adatok szerint – 719 tanára írta alá azt a nyilatkozatot, ami arról szól: ha elbocsátások lesznek az intézményekben, az aláírók sztrájkolni fognak a jövő héten. A demonstráción elhangzottak alapján a legnagyobb számban a Deák Ferenc Gimnáziumból és a Tömörkény István Gimnáziumból nyilatkoztak erről a legtöbben – intézményenként több mint 40-en.

A nagyjából 45 perces élőláncon egy fáklya is körbeért, a lánc a Dugonics tértől a Széchenyi térig tartott. Az élőláncot követően szülők és frissen végzett tanárszakos hallgatók képviseletében szólaltak fel, illetve szavalták el József Attila: A számokról és Levegőt! c. versét, a diákok képviseletében pedig egy slam poetry hangzott el. Ezen kívül beszéded tartott még dr. Szajbély Mihály, Szeged díszpolgára is.

Előző sztori

Idén a Dóm téren állítják fel a karácsonyi vásár óriáskerekét

Következő sztori

Éjjel 2-kor jelentkezett be Orbán Viktor!