Közélet

Fáklyás élőláncot alkottak az oktatásért tüntetők Szegeden

Fáklyás élőláncot alkottak az oktatásért tüntetők Szegeden

2022. október 20., csütörtök
Fáklyás élőláncot alkottak az oktatásért tüntetők Szegeden

Látványos tömeg alakult ki a belvárosban a demonstráló tanárokból, diákokból és szülőkből. A fáklyás élőlánc a Dugonics tértől a Széchenyi térig tartott.

A VVL és a STEP szervezésében létrejött demonstráción - melyet Körmendi Zoltán és Erdélyi Eszter koordináltak - kisebb tömegek jelentek meg. Mint ahogy korábban írtunk róla, Szeged és környékének több, összesen - a demonstráción közölt adatok szerint - 719 tanára írta alá azt a nyilatkozatot, ami arról szól: ha elbocsátások lesznek az intézményekben, az aláírók sztrájkolni fognak a jövő héten. A demonstráción elhangzottak alapján a legnagyobb számban a Deák Ferenc Gimnáziumból és a Tömörkény István Gimnáziumból nyilatkoztak erről a legtöbben - intézményenként több mint 40-en.

A nagyjából 45 perces élőláncon egy fáklya is körbeért, a lánc a Dugonics tértől a Széchenyi térig tartott. Az élőláncot követően szülők és frissen végzett tanárszakos hallgatók képviseletében szólaltak fel, illetve szavalták el József Attila: A számokról és Levegőt! c. versét, a diákok képviseletében pedig egy slam poetry hangzott el. Ezen kívül beszéded tartott még dr. Szajbély Mihály, Szeged díszpolgára is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.