Közélet

Nem a legélesebb kés a fiókban: Hetvenmillió forintot kapott a kormánytól Szeged, így "köszönték meg"!

Nem a legélesebb kés a fiókban: Hetvenmillió forintot kapott a kormánytól Szeged, így "köszönték meg"!

2022. november 4., péntek
Nem a legélesebb kés a fiókban: Hetvenmillió forintot kapott a kormánytól Szeged, így "köszönték meg"!



Amint azt megírtuk, a város 70 millió forintos rezsitámogatást kapott a kormánytól azért, hogy csökkenteni lehessen a Tiszavirág Sportuszoda működési költségeit, és biztosítani lehessen, hogy idén nyitva marad az energiaválság ellenére.

https://szegedma.hu/2022/11/ismet-a-kormany-adott-segitseget-szegednek

Azt már korábban is világos volt, hogy a baloldali városvezetés rendszeresen és hangosan kritizálja a kormányt, a legkülönfélébb propaganda eszközöket vetik be ilyenkor. Hol a különféle állami támogatásokat keveslik, hol azért panaszkodnak, mert szerintük „kivérezteti” a kormány Szegedet. (Arról, hogy pontosan hogyan és mennyire „vérezteti ki” valójában a várost az Orbán-kormány, ITT és ITT mutattuk be – a szerk.)

Most azonban szintet léptek.

 A város gazdasági alpolgármestere ugyanis az önkormányzati közlönynek panaszkodott az ügyben.

- Természetesen a jelenlegi helyzetben minden plusz támogatásnak örül Szeged város önkormányzata. Annak ellenére is, hogy

kicsit furcsálljuk, hogy a kormánynak eszébe sem jut a közvilágítás és a tömegközlekedés, valamint a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények fenntartására pénzt adni

– mondta Kovács Tamás.

A Párbeszéd szegedi politikusa nem lehet a legélesebb kés a fiókban. Erre abból következtetünk, hogy nem tűnt fel neki, hogy éppen 70 millióval költhet többet Szeged „közvilágítás és a tömegközlekedés, valamint a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények fenntartására”, hiszen 70 milliót nem kell a Sportuszodára költeni, mert azt a kormány kifizeti. Így ezt a pénzt, tehát, ami megmarad, fordíthatja másra is Szeged, akár arra is, amit hiányolt az alpolgármester - feltehetően.

Szeretnénk azért biztosra menni, ezért írásban is megkérdeztük a városvezetést, hogy mire szeretnék ezt az „extra” 70 milliót elkölteni? Amint reagálnak, beszámolunk róla.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.