Nem a legélesebb kés a fiókban: Hetvenmillió forintot kapott a kormánytól Szeged, így “köszönték meg”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.Amint azt megírtuk, a város 70 millió forintos rezsitámogatást kapott a kormánytól azért, hogy csökkenteni lehessen a Tiszavirág Sportuszoda működési költségeit, és biztosítani lehessen, hogy idén nyitva marad az energiaválság ellenére.

Azt már korábban is világos volt, hogy a baloldali városvezetés rendszeresen és hangosan kritizálja a kormányt, a legkülönfélébb propaganda eszközöket vetik be ilyenkor. Hol a különféle állami támogatásokat keveslik, hol azért panaszkodnak, mert szerintük „kivérezteti” a kormány Szegedet. (Arról, hogy pontosan hogyan és mennyire „vérezteti ki” valójában a várost az Orbán-kormány, ITT és ITT mutattuk be – a szerk.)

Most azonban szintet léptek.

 A város gazdasági alpolgármestere ugyanis az önkormányzati közlönynek panaszkodott az ügyben.

– Természetesen a jelenlegi helyzetben minden plusz támogatásnak örül Szeged város önkormányzata. Annak ellenére is, hogy

kicsit furcsálljuk, hogy a kormánynak eszébe sem jut a közvilágítás és a tömegközlekedés, valamint a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények fenntartására pénzt adni

– mondta Kovács Tamás.

A Párbeszéd szegedi politikusa nem lehet a legélesebb kés a fiókban. Erre abból következtetünk, hogy nem tűnt fel neki, hogy éppen 70 millióval költhet többet Szeged „közvilágítás és a tömegközlekedés, valamint a bölcsődék, óvodák és szociális intézmények fenntartására”, hiszen 70 milliót nem kell a Sportuszodára költeni, mert azt a kormány kifizeti. Így ezt a pénzt, tehát, ami megmarad, fordíthatja másra is Szeged, akár arra is, amit hiányolt az alpolgármester – feltehetően.

Szeretnénk azért biztosra menni, ezért írásban is megkérdeztük a városvezetést, hogy mire szeretnék ezt az „extra” 70 milliót elkölteni? Amint reagálnak, beszámolunk róla.  

Előző sztori

Nőtt a háztartások jövedelme a KSH szerint

Következő sztori

Szentkirályi Alexandra: november közepétől lép életbe a vállalkozói kamatstop