Megnövekedett menetidő és pótlóbuszozás a Szeged-Budapest vasútvonalon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken késő estétől vasárnap hajnalig a szegedi vonalon Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok közlekednek, mert Kistelek és Balástya között vágányszabályozást, valamint Szeged-Rendező állomáson váltócserét végeznek – közölte a MÁVINFORM.

Felhívták a figyelmet, hogy a pótlóbuszos közlekedési rend miatt jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolni Budapest és Szeged között.

Vonatközlekedés rövidebb útvonalon

  • Péntek este az utolsó, a Nyugati pályaudvarról 20:53-kor induló Napfény InterCity (IC 728) helyett Kiskunfélegyházától Szegedig pótlóbuszokat indítanak.
  • Szombaton minden vonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged között pótlóbuszok járnak majd.
  • Vasárnap hajnalban az első, a Szegedről eredetileg 4:32-kor Budapestre induló S20-as vonat (7009) helyett indulnak az utolsó pótlóbuszok korábbi indulással.

Pótlóbuszok

  • A pótlóbuszok Budapest felől általában 35-45 perccel később érkeznek meg Szegedre, és Szegedről is általában 37-47 perccel korábban indulnak a főváros felé.
  • A távolsági (InterCity és S20-as) vonatokhoz kétféle pótlójárat csatlakozik: minden vonatnál indulnak pótlóbuszok Kistelek és Szatymaz érintésével, valamint más állomás érintése nélkül közvetlenül Szeged és Kiskunfélegyháza között is.
  • A személyvonatok pótlóbuszai az érintett településeken az állomások és vasúti megállóhelyek közelében kijelölt buszmegállókban állnak meg.

Előző sztori

Újabb közfeladatot ellátó embereket tenne utcára a szegedi városvezetés

Következő sztori

Autóval ütközött a tram-train Szegeden