Hírzóna

Megint ezer fölött próbálkoztak tiltott határátlépéssel

Megint ezer fölött próbálkoztak tiltott határátlépéssel

2022. november 3., csütörtök
Megint ezer fölött próbálkoztak tiltott határátlépéssel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. november 2-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 436 határsértőt tartóztattak fel és 552 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 14 esetben összesen 316 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 1 embert fogtak el és embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

(kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.