Egyetem

Lezárult az SZTE centenáriuma

Lezárult az SZTE centenáriuma

2022. november 12., szombat
Lezárult az SZTE centenáriuma

Zenés gálaesttel és az egyetemi drámapályázat eredményhirdetésével zárult le a Szegedi tudományegyetem centenáriumi éve a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az est fővédnöke Kiss-Rigó László, Csanád Egyházmegyei püspöke volt. A gála megnyitóján Fendler Judit kancellár és az egyetemet fenntartó alapítvány elnöke, Prof. Dr. Szabó Gábor szólalt fel.

Az esten vendégszerepelt Wolf Kati és a Fool Moon acapella formáció is.

Fellépett továbbá a Szegedi Egyetemi Énekkar, az Universitas Szimfonikus Zenekar, az SZTE Gyakorló Általános Iskola Kórusa, az SZTE Gyakorló Gimnázium Kórusa, az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium Kórusa. 

Az egyetemi drámapályázatra olyan műveket vártak, melyek Szent-Györgyi Albert tevékenységének állítanak emléket, és megjelenítik az egyetem korabeli társadalmi környezetét, ezen felül korhűen ábrázolják Klebelsberg Kuno egyetemalapító szerepét. A zsűri a legjobb műnek Nizalowski Attila kodifikációs és informatikai szakjogász Magyar zsoltár című drámáját ítélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.