Képek+videó

Ilyen a kilátás a Dóm téri óriáskerékről

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ősszel is felállították az óriáskereket Szegeden - ezúttal azonban nem a Széchenyi téren, hanem a Dóm téren, a Fogadalmi Templommal szemben kapott helyet. Az idei óriáskerék ráadásul nagyobb is, mint elődjei: mintegy 50 méter magasról tekinthetjük meg a várost.

Megnyitott, és nagyjából két hónapig Szeged látképének része is marad az óriáskerék, melyet a Szegedi Karácsonyi Hetek közeledtével állítanak fel már évek óta. Nagy különbség azonban, hogy most először nem a Széchenyi, hanem a Dóm tér közepén emelkedhetünk vele a magasba. De mi is látszik ezen a ponton madártávlatból?

Természetesen az első dolog, ami szembe tűnik velünk, a Dóm és a Dömötör-torony.

Ahogy a Pantheon is jobban megfigyelhető.

A Tiszára is rá lehet látni, noha vélhetően nem olyan tisztán, mint a Széchenyi tér magasságából – ahogy a Belvárosi híd is egészen távol van.

Az utazás során egy zárt kabinban ülhetünk vagy állhatunk végig, kapaszkodó és biztonsági öv nélkül. A kerék állandó mozgása miatt a fülkék sem állnak egy helyben sosem, így ha valakinek nincs is tériszonya, de nem bírja a folyamatos hánykolódást, annak nem biztos, hogy ez lesz a legkellemesebb utazása.

A szerkezet azonban stabil.

A Szegedi Karácsonyi Hetek fő helyszíne idén a Dóm tér lesz, vélhetően ezért került át az óriáskerék is ide. Arról, hogy mennyibe kerül rajta egy kör, illetve, hogy milyen további helyszínei lesznek még a karácsonyi heteknek, itt írtunk.

Előző sztori

Ismét megjelent a madárinfluenza, Csongrád-Csanád megye is érintett

Következő sztori

Boldogkői szerint nem tudni, hogyan alakul a járvány