Szórakozás

Helyére került Rudolf a Dugonics téren

Helyére került Rudolf a Dugonics téren

2022. november 21., hétfő
Helyére került Rudolf a Dugonics téren

Ismét felállt Rudolf, a rénszarvas a Dugonics téri szökőkútban. A Mikulás szánja ugyanakkor még hiányzik, ahogy a város karácsonyfája is, péntekig azonban vélhetően azok is a helyükre kerülnek.

Pénteken veszi kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek, ami rendhagyó módon ezúttal inkább a Dugonics és a Dóm téren központosul - ezt azt is jelzi, hogy az óriáskereket idén nem a Széchenyi téren, hanem a Fogadalmi Templom előtt építették fel, és amivel mi is mentünk egy kört.

Rudolf, a rénszarvas először 2012-ben tette tiszteletét a városban. A hét méter magas, 9600 LED-izzóból álló alkotást Ágfalván készítették még abban az évben, elkészítése három hétig tartott, melyért ugyanaz a cég felelt, akik egyébként a belváros ünnepi díszkivilágításáért is.

A szarvashoz társulnak még az öt méteres, szintén LED-ből épített jégcsapok, továbbá a Mikulás szánja is.

A dekorációt annak idején még internetes közönségszavazás döntötte el. A szarvasnak készítettek egy három méter magas ,,kistestvért", amit a szegedivel párhuzamosan Győrben állítottak ki.

A faházak egyébként már kikerültek a Dugonics és a Klauzál térre, vagyis már lehet forraltborozni. A város karácsonyfája kedden futhat be, melyet idén Kiskundorozsmáról fognak szállítani. A rénszarvas, a jégcsapok és a szán először pénteken fognak világítani. Az első adventi gyertyát Botka László és Kiss-Rigó László fogják meggyújtani vasárnap. A Szegedi Karácsonyi Hetek december 24-ig tartanak majd.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.