Helyére került Rudolf a Dugonics téren

Ismét felállt Rudolf, a rénszarvas a Dugonics téri szökőkútban. A Mikulás szánja ugyanakkor még hiányzik, ahogy a város karácsonyfája is, péntekig azonban vélhetően azok is a helyükre kerülnek.

Pénteken veszi kezdetét a Szegedi Karácsonyi Hetek, ami rendhagyó módon ezúttal inkább a Dugonics és a Dóm téren központosul – ezt azt is jelzi, hogy az óriáskereket idén nem a Széchenyi téren, hanem a Fogadalmi Templom előtt építették fel, és amivel mi is mentünk egy kört.

Rudolf, a rénszarvas először 2012-ben tette tiszteletét a városban. A hét méter magas, 9600 LED-izzóból álló alkotást Ágfalván készítették még abban az évben, elkészítése három hétig tartott, melyért ugyanaz a cég felelt, akik egyébként a belváros ünnepi díszkivilágításáért is.

A szarvashoz társulnak még az öt méteres, szintén LED-ből épített jégcsapok, továbbá a Mikulás szánja is.

A dekorációt annak idején még internetes közönségszavazás döntötte el. A szarvasnak készítettek egy három méter magas ,,kistestvért”, amit a szegedivel párhuzamosan Győrben állítottak ki.

A faházak egyébként már kikerültek a Dugonics és a Klauzál térre, vagyis már lehet forraltborozni. A város karácsonyfája kedden futhat be, melyet idén Kiskundorozsmáról fognak szállítani. A rénszarvas, a jégcsapok és a szán először pénteken fognak világítani. Az első adventi gyertyát Botka László és Kiss-Rigó László fogják meggyújtani vasárnap. A Szegedi Karácsonyi Hetek december 24-ig tartanak majd.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Közel 20 százalékkal drágulhat jövőre a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Következő sztori

Lezárult a népszámlálás második szakasza: már 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be