Sport

Foci-vb: szerdán az európai ászoké a főszerep

Foci-vb: szerdán az európai ászoké a főszerep

2022. november 23., szerda
Foci-vb: szerdán az európai ászoké a főszerep

A négy évvel ezelőtti ezüstérmes Horvátország mellett Spanyolország, Németország és Belgium is bemutatkozik a katari világbajnokságon.

Bombameglepetéssel indult az idei világbajnokság harmadik játéknapja kedden, ugyanis a sokak által a végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok hiába vezettek Messi tizenegyesgóljával, Szaúd-Arábia öt perc alatt fordított a második félidő elején és végül meg is nyerte a mérkőzést. Az arab országban a győzelem örömére nemzeti ünnepet hirdettek szerdára.

Fotó: Getty Images

Ugyancsak meglepetésként szolgált, hogy Tunézia a ferencvárosi Aïssa Laïdounival a soraiban gól nélküli döntetlent játszott Dániával. Egyébként a Fradi középpályása remek teljesítményt nyújtott, őt választották a mérkőzés legjobbjának.

Fotó: AFP

A Mexikó-Lengyelország összecsapás kevés izgalmat tartogatott. A győzelemhez az európaiak álltak közelebb, ám Robert Lewandowski büntetőjét Guillermo Ochoa hárította, így nem született gól ezen a mérkőzésen sem. Mindez azt jelenti, hogy a Barcelona lengyel klasszisának továbbra sincs gólja a világbajnokságok történetében.

Fotó: AFP

A játéknap zárómérkőzésén a címvédő franciák meggyőző teljesítménnyel, hátrányból fordítva 4-1-re verték az ausztrálokat. A találkozón két gólt szerző Olivier Giroud beállította Thierry Henry rekordját, aki 51 találatig jutott francia válogatottban.

Fotó: Getty Images

A szerdai játéknap a legutóbbi vb-ezüstérmes Horvátország Marokkó elleni mérkőzésével kezdődik magyar idő szerint 11 órakor. Délután az E csoport küzdelmei is megkezdődnek a Németország-Japán összecsapással. 17 órától Spanyolország Costa Ricával méri össze tudását. A programot Belgium mérkőzése zárja, a 2018-as vb bronzérmesei Kanadával csapnak össze 20 órától.

A világbajnokság szerdai programja:
11 óra: Horvátország – Marokkó (F csoport)
14 óra: Németország – Japán (E csoport)
17 óra: Spanyolország – Costa Rica (E csoport)
20 óra: Belgium – Kanada (F csoport)

SZEGEDMA VB-VENDÉG: GERMÁN TAMÁS
Lapunk minden nap egy labdarúgót, vagy labdarúgást szerető és a világbajnokságot követő sportolót, közéleti személyt kérdez meg az éppen aktuális nap meccseiről. Ezúttal Germán Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatmenedzsere mondja el, mit vár a világbajnokságtól és a mai mérkőzésektől.

– A spanyoloknak szurkoltam régen a sok reálos, meg Raul miatt, de a mostani keretben kevés madridi játékos van. A másik kedvenceim, az olaszok pedig nem jutottak ki a világbajnokságra. Remélem, a meglepetések lementek kedden! Papíron elvileg nyernie kellene a favoritoknak, de biztos, hogy nem lesz könnyű feladata egyiknek sem. Szerintem a Horvátország-Marokkó lesz az egyik legkiegyenlítettebb mérkőzés, és a Belgium-Kanada talán a legsimább így első ránézésre! Az első forduló még a környezet a megszokásáról és az újbóli összeszokásról szól. Véleményem szerint a második fordulótól már minden csapat az igazi arcát mutatja majd! – mondta lapunknak Germán Tamás.

Germán Tamás szerint a Horvátország-Marokkó mérkőzés lesz a szerdai játéknap legkiegyenlítettebb összecsapása

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.