Foci-vb: szerdán az európai ászoké a főszerep

A négy évvel ezelőtti ezüstérmes Horvátország mellett Spanyolország, Németország és Belgium is bemutatkozik a katari világbajnokságon.

Bombameglepetéssel indult az idei világbajnokság harmadik játéknapja kedden, ugyanis a sokak által a végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok hiába vezettek Messi tizenegyesgóljával, Szaúd-Arábia öt perc alatt fordított a második félidő elején és végül meg is nyerte a mérkőzést. Az arab országban a győzelem örömére nemzeti ünnepet hirdettek szerdára.

Fotó: Getty Images

Ugyancsak meglepetésként szolgált, hogy Tunézia a ferencvárosi Aïssa Laïdounival a soraiban gól nélküli döntetlent játszott Dániával. Egyébként a Fradi középpályása remek teljesítményt nyújtott, őt választották a mérkőzés legjobbjának.

Fotó: AFP

A Mexikó-Lengyelország összecsapás kevés izgalmat tartogatott. A győzelemhez az európaiak álltak közelebb, ám Robert Lewandowski büntetőjét Guillermo Ochoa hárította, így nem született gól ezen a mérkőzésen sem. Mindez azt jelenti, hogy a Barcelona lengyel klasszisának továbbra sincs gólja a világbajnokságok történetében.

Fotó: AFP

A játéknap zárómérkőzésén a címvédő franciák meggyőző teljesítménnyel, hátrányból fordítva 4-1-re verték az ausztrálokat. A találkozón két gólt szerző Olivier Giroud beállította Thierry Henry rekordját, aki 51 találatig jutott francia válogatottban.

Fotó: Getty Images

A szerdai játéknap a legutóbbi vb-ezüstérmes Horvátország Marokkó elleni mérkőzésével kezdődik magyar idő szerint 11 órakor. Délután az E csoport küzdelmei is megkezdődnek a Németország-Japán összecsapással. 17 órától Spanyolország Costa Ricával méri össze tudását. A programot Belgium mérkőzése zárja, a 2018-as vb bronzérmesei Kanadával csapnak össze 20 órától.

A világbajnokság szerdai programja:
11 óra: Horvátország – Marokkó (F csoport)
14 óra: Németország – Japán (E csoport)
17 óra: Spanyolország – Costa Rica (E csoport)
20 óra: Belgium – Kanada (F csoport)

SZEGEDMA VB-VENDÉG: GERMÁN TAMÁS
Lapunk minden nap egy labdarúgót, vagy labdarúgást szerető és a világbajnokságot követő sportolót, közéleti személyt kérdez meg az éppen aktuális nap meccseiről. Ezúttal Germán Tamás, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatmenedzsere mondja el, mit vár a világbajnokságtól és a mai mérkőzésektől.

– A spanyoloknak szurkoltam régen a sok reálos, meg Raul miatt, de a mostani keretben kevés madridi játékos van. A másik kedvenceim, az olaszok pedig nem jutottak ki a világbajnokságra. Remélem, a meglepetések lementek kedden! Papíron elvileg nyernie kellene a favoritoknak, de biztos, hogy nem lesz könnyű feladata egyiknek sem. Szerintem a Horvátország-Marokkó lesz az egyik legkiegyenlítettebb mérkőzés, és a Belgium-Kanada talán a legsimább így első ránézésre! Az első forduló még a környezet a megszokásáról és az újbóli összeszokásról szól. Véleményem szerint a második fordulótól már minden csapat az igazi arcát mutatja majd! – mondta lapunknak Germán Tamás.

Germán Tamás szerint a Horvátország-Marokkó mérkőzés lesz a szerdai játéknap legkiegyenlítettebb összecsapása
Előző sztori

Több év börtönt kaptak, mert megvertek egy hajléktalant

Következő sztori

Visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok