Felszabadult játékkal zsebben a második Pick Szeged BL győzelem a szezonban

A hangulatra nem lehetett panasz, a Pick Szeged szurkolói kemény hangpárbajt vívtak a Celjéből érkező vendégekkel. Ez még akkor is igaz, ha a Pick Aréna lelátói foghíjasak voltak a mai napon is. Az egy-egy győzelemmel álló csapatok találkozóján mindkét oldal győzelmi kényszerben volt, ugyanis a Bajnokok Ligája első körének zárómeccse után 2 ponttal állni nem sok jót sejtet a folytatásra.

A szegediek keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott.

Bár gyors gólváltással indult a mérkőzés, a fonalat a Celje kapta el jobban és 6. percben már 3-1-re vezetett. Rengeteg pontatlanság volt mindkét csapat játékában, így Mirko Alilovic hiába hozta sorozatban a bravúrokat, csak nagy nehezen érte utol ellenfelét a Szeged. A 10. percben tudták átvenni a vezetést. (10. perc: 4-3)A színvonal nem volt magas, a tempó elsősorban azért volt jó, mert rengeteg helyzetet puskázott el mindkét csapat, amiből igyekezett az ellenkező oldal gyors gólokat szerezni -mérsékelt sikerrel. A 11. perc elején több hetes kihagyás után pályára jött a szegediek csapatkapitány, Bánhidi Bence, aki amellett, hogy stabilabbá tette a szegedi falat, két gyors gólt is dobott. El is ment kettővel a Pick a félidő felére. (15. perc: 10-8)

Sokat nem kellett azonban várni, hogy az előny eltűnjön, a szlovénok kihasználtak két hazai hibát és egyenlítettek. Hogy mennyire hullámzó volt a játék, azt jól mutatja, hogy alig 2 perccel később már megint a kékek mentek kettővel. Egy fokkal összeszedettebb lett a Pick játéka és ha nem is könnyen, de további hárommal megtoldották előnyüket a hajrára. A Celje érezhetően gödörbe került és nem tudott onnan kimászni, a félidő vége előtt Stefan Zabic csapata 11 perces (!!!) gólcsendjét törte meg. (I. félidő: 18-12)

A biztos előny tudatában érezhetően „kisimultabban” kezdte a Pick Szeged a második játékrészt. A Celje is becsülettel küzdött, de lényegesen többet hibáztak az egyre összeszedettebb kékekkel ellentétben. Ha nem is rohamtempóban, de az előny is nőtt a két csapat között, amihez elengedhetetlen volt Mirko Alilovic teljesítménye. A szegedi kapus sorban hozta a bravúrokat, hetesből sem tudtak túljárni az eszén a celjeiek. A meccs háromnegyedéhez közeledve már tíz környékén mozgott a különbség, és a 44. percben Kent Robin Tönnensen góljával ki is kerekítették előnyüket. (44. perc: 26-16)

Nem volt telt ház, de aki kijött, az most nem bánta meg, negyedóra után a Pick Szeged régi önmagát idézte.

Bár a hajrára némileg csökkent a különbség, de egy másodpercig nem forgott veszélyben a Pick Szeged biztos előnye. Egy-egy mesterien kivitelezett támadás végén kimondottan szép góllal adtak okot tapsra a szurkolóknak a kékek. Jó volt újra azt az arcát látni a Picknek, amit már nagyon régóta vártunk. Felszabadultan és helyenként jól is játszottak a becsületesen, de egyre kevesebb motivációval küzdő Celje ellen, így a magabiztos győzelem sem maradt el. (Vége: 36-27)

A Pick Szeged szombaton a NEKA ellen lép pályára a magyar bajnokságban, majd jövő hét szerdán a mai meccsnek jön a visszavágója Celjében.

Juan Carlos Pastor: – Idegesen kezdtünk, negyedóra elteltével azonban érvényesítettük akaratunkat. A védekezésünk és a támadásunk rendben volt, azonban az egy az egy elleni játékunk nem volt elég hatékony. A második játékrészben jó játékkal a javunkra tudtuk eldönteni a mérkőzést. Külön öröm, hogy a sérüléséből visszatért Bánhidi Bence és Mirko Alilovic klasszis teljesítményt nyújtott.
Alem Toszkics: – A két, egyaránt kétpontos együttes alsóházi rangadóján a rutinos Szeged megérdemelt győzelmet aratott. Az első negyedóra rendben volt, utána azonban sok technikai hibát vétettünk, azon kívül a helyzetkihasználásunk is gyatra volt. Nem tudtuk kétségessé tenni vendéglátóink győzelmét.

FÉRFI KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 7. FORDULÓ, B-CSOPORT
Pick Szeged–RK Celje (szlovén) 36–27 (18–12) 
Szeged, Pick Aréna. 4000 
néző. V: Nikolov, Nachevski – macedónok
SZEGED: ALILOVIC 1 – Sostaric 3, TÖNNESEN 6, BOMBAC 5, Gaber 1, Mackovsek 1, Szita. Csere: L. Krivokapics (kapus), B. Radivojevics 1, FRIMMEL 6 (4), BÁNHIDI 7. Bodó 2, Garciandia 3, Blonz, Rosta M., Molnár R. Edző: Juan Carlos Pastor
CELJE: Bojic – G. Marguc, MARTINOVIC 5, Zabic 2, Ivankovic 3, Mazej 1, STRMLJAN 4. Csere: Belkaied (kapus), Vlah 4, Suholeznik 1, Knez, Cokan 3 (1), Janc 4 (3), Muhovic, Antonijevic. Edző: Alem Toszkics
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–3. 9. p.: 3–3. 13. p.: 6–7. 17. p.: 10–9. 20. p.: 13–11. 28. p.: 17–11. 33. p.: 20–14. 37. p.: 22–15. 44. p.: 26–16. 48. p.: 27–20. 53. p.: 31–25. 57. p.: 34–26
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 7/4

Előző sztori

Pénteken elindulnak az adventi fényjárművek is

Következő sztori

Bemutatták a déli Tisza-híd terveit