Újabb élőláncot szerveznek a tanárok Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb élőláncot szerveznek Szegeden a város és a környék iskoláiért. Legutóbb a Klauzál téren virrasztottak a szervezők, most a Dugonics téren folytatják a tüntetéssorozatot.

Mint azt Facebookon is meghirdetett esemény leírásában is írják, a szegedi és Szeged környéki oktatási intézmények közös nyilatkozatban fogalmazták meg, hogy egymással szolidaritást vállalva folytatják békés akcióikat céljaik eléréséért.

Most szimbolikusan összekapaszkodva egy élőlánc láncszemeiként nyilvánítják ki közös akaratukat: ,,egy demokratikus, méltó színvonalú, elhivatott és megbecsült pedagógusokkal együttműködő oktatási szisztéma létrehozását.”

Az említett közös nyilatkozatot mintegy 600 pedagógus írta alá, amelyben többek között arról írnak: „A leghatározottabban elítéljük a hatalom megfélemlítési módszereit, amivel az oktatásügy jobbá tételéért harcoló kollégáinkat büntetik, megalázó módon fenyegetik, méltatlanul elbocsátják!”

Röviden: az aláírók mind sztrájkolnának, ha valamelyiküket elbocsátanák a jelenlegi intézményükből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a legutóbbi Kormányinfón bejelentette: három lépcsőben jelentősen emelik a tanárok bérét a következő években. Akkor azt is hozzátette – évszámokkal alátámasztva – hogy az elmúlt időszakban csak a jobboldali kormányok emelték a pedagógus béreket eddig.

(via HVG)

Előző sztori

Árstopos élelmiszerekkel csalt egy bűnbanda

Következő sztori

Komoly átalakulás jöhet a különleges jogrendben