Közélet

Szegeden is folytatták a pedagógussztrájkot

Szegeden is folytatták a pedagógussztrájkot

2022. október 27., csütörtök
Szegeden is folytatták a pedagógussztrájkot

Október immáron a harmadik munkabeszüntetést kezdték el a pedagógusok a mai napon. Ahogy az előző két alkalommal, úgy most is több szegedi iskola csatlakozott, illetve csatlakozik a tiltakozáshoz.

Egy hete mi is beszámoltunk a pedagógusok Dugonics téri demonstrációjáról, ami aztán október 23-án a fővárosban folytatódott - most pedig országosan ismét folytatják a tiltakozást.

Délelőtt több iskola is csatlakozott a tüntetéssorozathoz a Deák Ferenc Gimnázium előtt, többek között a Gedói Általános Iskola és a Krúdy Szakképző Iskola pedagógusai.

A tüntetéshez csatlakozott délben az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziuma, azaz az egykori Ságvári is. A többi iskolához hasonlóan Arany János A walesi bárdok c. balladájából adtak elő részletet.

Országszerte egyébként élőlánccal demonstrálnak a pedagógusok. Ezúttal azt követelik, hogy találjon a kormány megoldást a tanárhiányra, tehermentesítsék a tananyag mennyiségét és javítsák annak minőségét; teremtsenek élhetőbb körülményeket és fordítsanak több figyelmet az oktatásra.

Ugyanakkor Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkár egyeztetésre hívta a sztrájkbizottságot, erről itt írtunk.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.