Szegeden is folytatták a pedagógussztrájkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október immáron a harmadik munkabeszüntetést kezdték el a pedagógusok a mai napon. Ahogy az előző két alkalommal, úgy most is több szegedi iskola csatlakozott, illetve csatlakozik a tiltakozáshoz.

Egy hete mi is beszámoltunk a pedagógusok Dugonics téri demonstrációjáról, ami aztán október 23-án a fővárosban folytatódott – most pedig országosan ismét folytatják a tiltakozást.

Délelőtt több iskola is csatlakozott a tüntetéssorozathoz a Deák Ferenc Gimnázium előtt, többek között a Gedói Általános Iskola és a Krúdy Szakképző Iskola pedagógusai.

A tüntetéshez csatlakozott délben az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziuma, azaz az egykori Ságvári is. A többi iskolához hasonlóan Arany János A walesi bárdok c. balladájából adtak elő részletet.

Országszerte egyébként élőlánccal demonstrálnak a pedagógusok. Ezúttal azt követelik, hogy találjon a kormány megoldást a tanárhiányra, tehermentesítsék a tananyag mennyiségét és javítsák annak minőségét; teremtsenek élhetőbb körülményeket és fordítsanak több figyelmet az oktatásra.

Ugyanakkor Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkár egyeztetésre hívta a sztrájkbizottságot, erről itt írtunk.

(via Index)

Előző sztori

Orbán Viktor: tegyük újra nagyszerűvé a magyar–amerikai kapcsolatokat!

Következő sztori

Kubatov Gábor maradt a Fradi elnöke