Százmilliós távhő-támogatást kap Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

125 millió forintos támogatást kap a magyar államtól a Szegedi Távfűtő Kft. A távfűtés ára nem változik.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a megyében Szeged kapja a legnagyobb fix összegű állami támogatást a távhőszolgáltatás – mintegy 125 millió forintot – annak érdekében, hogy a lakossági távhő árak valóban tarthatók legyenek.

Viszonyításképpen a szintén megyei jogú városként számon tartott Hódmezővásárhely 20 millió forintot kap ugyanerre a célra.

A 125 milliós támogatással fajlagosan 42 ezer forintnyi támogatást kap a szegedi lakosság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az energiaárak elszabadulása miatt különösen nehéz helyzetbe kerültek a távhőszolgáltatók, melyeknek fogyasztástól függetlenül továbbra is csökkentett áron kell biztosítaniuk a szolgáltatásaikat. Bár a geotermikus megoldásai miatt a SZETÁV-nak kevesebb gázt kellett vásárolnia, épp a kevesebb mennyiség miatt kevesebb állami támogatást is kaptak, így a jelenlegi piaci árak mellett sehogy sem tudott spórolni a szolgáltató. Vélhetően némileg most ezt pótolta az állam.

A pénteken esedékes közgyűlés napirendi pontjaiból egyébként az is kiderül, hogy jövő októberig sikerült megoldania a gázszolgáltatást az önkormányzatnak, azonban akkor még Kovács Tamás alpolgármester az előterjesztésben úgy fogalmazott, más a helyzet az áramszolgáltatással, arra ugyanis még nem kaptak ajánlatot.

Előző sztori

Ismét csökkent a véradási kedv a megyében

Következő sztori

Együtt az illegális migráció ellen-magyar-szerb-osztrák csúcstalálkozó Budapesten