Botka László nem tér vissza az országos politikába

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged polgármestere de facto öt éve, de jure három éve lépett ki az MSZP-ből, mert nem akart részt venni a végjátékban. 

„Nem szeretném minősíteni egykori pártomat”

– mondta a HVG-nek Botka László, Szeged polgármestere, aki pártalapításban nem gondolkodik. Ahogy fogalmazott, sok probléma van az ellenzéki oldalon, de ezek között nem szerepel az, hogy túl kevés volna a párt.

Nem tér vissza az országos politikába

Azt is elmondta, az országos politikába sem akar visszatérni. „2017-ben, a párt miniszterelnök-jelöltjeként egy nagyon karakteres baloldali programot ajánlottam, amiből nem kértek az ellenzéki pártok. Ezt az ellenzéket körülbelül ugyanazok vezetik most is, mint akkor, akik sorra veszítik el a választásokat. Ebben nem tudom, és nem is akarom megtalálni a helyem”.

Botka nem lát sok változást az ellenzéki oldalon. Mint mondta, a választás óta eltelt időben megint az a forgatókönyv érvényesül, ami a negyedik kétharmados győzelemhez juttatta Orbán Viktort.

Az ellenzék egymással van elfoglalva, és azt hiszi, hogy elég lesz majd a kampányban összefogni. Pedig most az EP- és az önkormányzati választások összevonásával még rosszabb lett a helyzet” – tette hozzá.

Előző sztori

Szegeden és környékén bicikliznek a legtöbben

Következő sztori

Kegyetlen: részegen agyonverte élettársát egy szegedi férfi