Szoros első félidő után magabiztisan nyert a Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétközi BL fordulóban második, szokatlanul nagy különbségű vereség után szombaton a Dabas ellen, idegenben lépett pályára a Pick Szeged a magyar bajnokságban. Az esélyek a szegedi oldalra billentették a mérleget, még akkor is, ha a kékek voltak a fáradtabbak. A első játékrészben a horvát válogatottal korábban olimpiai, világbajnoki és Eb éremig jutó Zlatko Horvat vezetésével a Dabas remekül tartotta a magát, a félidőben 17-17 állt a tablán. A második játékrészben azonban ritmust váltott a Szeged, összeállt a jatéka és 40. perc után álva hagyta a lelkes dabasiakat.

A Szeged a jövő héten a Kiel otthonában folytatja a BL-ben.

Dabas KC VSE-PICK Szeged 26-37 (17-17) 
K&H férfi kézilabda liga, Dabas, 500 néző. Vezette: Héjja, Kónya. 
Dabas: Pallag – Ács 1, Zdolik 2, Horvat 6/2, Tarabochia 4, Szöllősi 3, Katona 1. Csere: Nagy T. (kapus), Koller 1, Garajszki 2, Bálint, Fekete 5, Bognár, Hutvágner 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
PICK Szeged: Alilovic – Bombac 2, Tönnesen 1, Gaber, Bánhidi 5, Szita 4, Blonz 7. Csere: Mikler (kapus) 1, Radivojevics 3, Garciandía 3, Rosta 6,  Martins, Frimmel 3/2, Ludmán, Varga M. 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Kiállítás: 6, ill. 6 perc
Hétméteres: 2/2,  ill. 4/2

Előző sztori

Nem vesztett egyetlen cent uniós forrást Magyarország

Következő sztori

Teljes kudarc az uniós szankciós politika, Brüsszel nem ezt ígérte