Fotók!

Retro: Mazsolát és Tádét ábrázoló bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tovább bővült a Magyar Posta és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Mesehősök bélyegkollekciója. A hagyományteremtő szándékkal 4 éve kezdődött együttműködésnek köszönhetően nemzedékek által ismert mesesorozatok kultikus figurái, a Süsü, a sárkány, a Frakk, a macskák réme, valamint a Kukori és Kotkoda után ezúttal a Mazsola és Tádé köszön vissza bélyegen – közölte az MTVA.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A gyermeksorozat Bálint Ágnes meséjéből készült 1969-től 1973-ig, a Mazsola folytatásaként. A József Attila-díjas író, aki meséit bábokkal illusztrálta, sikerrel teremtette meg a televíziós mese műfaját. 

A bélyeg különlegessége a jobb felső sarkában található QR-kód, melynek beolvasásával a sorozat eddig megjelent bélyegeit, valamint a bemutatott mesékre és alkotóikra vonatkozó érdekességeket felsorakoztató gyűjtőoldal érhető el.

A BÉLYEGBLOKK WEISENBURGER ISTVÁN GRAFIKUSMŰVÉSZ TERVEI SZERINT A PÉNZJEGYNYOMDA ZRT.-BEN KÉSZÜLT 50.000 PÉLDÁNYBAN.

Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték egy példányát Magyar Posta Zrt. elnöke idén is felajánlotta a közmédia adománygyűjtő kampánya, a Jónak lenni jó számára.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Előző sztori

Ádám Martin a 16. a gólszerzők világranglistáján

Következő sztori

Jelentősen többen utaztak Szegedről a Balatonra vonattal, mint egy évvel ezelőtt