Összefogással került klíma a Cső utcai óvodába

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyári kánikula kellős közepén érkezett a panasz a szegedi Cső utcai óvodából, hogy hatalmas szükség lenne egy klímaberendezésre, mert a gyerekek sem az udvaron, sem a csoportszobákban nem tudnak pihenni. Több óvodával is beszéltünk, az óvónők egytől egyig megerősítették, hogy a minőségi ellátáshoz legalább intézményenként egy csoportszobában szükséges lenne egy klímára.

Akkor kiderült, hogy

a 45 szegedi óvodából mindössze 10 az, amiben klímaberendezésre is van,

a Cső utcai intézményben annak ellenére nincs, hogy a közelmúltban újították fel.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőihez is eljutott a hír, és rögtön segítséget ajánlottak az óvodának.

– A képviselőtársak mellett nagyon gyorsan jelentkeztek olyan vállalkozók, akik segítséget ajánlottak,

így sikerült orvosolnunk ezt a fontos problémát – mondta lapunknak Haág Zalán, KDNP helyi frakciójának vezetője.

A vállalkozói segítséggel és támogatással, valamint a képviselők magánadományából beszerezték a berendezést, az engedélyek megszerzése után be is szerelték a klímát, amit tegnap birtokba vehettek a Cső utcai óvodások. Abban, hogy megvalósulhason a csoportszoba hűtése, a szegedi Óvodák Igazgatósága is partner volt az első perctől kezdve és segítséget adott a gyors megvalósuláshoz.

Az akció ezzel még nem ért véget. – Kiskundorozsmán a Jerney óvodában, a jelenlegi akcióhoz hasonlóan már beszerzés alatt van egy klímaberendezés, de szeretnénk, ha jövő nyárra minél több óvodába kerülhetne klíma, ami a gyerekek közérzetét javítja – mondta Haág Zalán.

NEM “JÉGHIDEGRE” HŰTIK A CSOPORTSZOBÁKAT

Korábban nagyon sokan háborogtak azon, hogy a jelen gazdasági helyzetben miért van szükség a klímák felszerelésére. Azok az óvónők, akikkel beszéltünk elmondták, hogy a klíma használata nem azt jelenti, hogy egész nap megállás nélkül megy majd a berendezés, azt csak akkor kapcsolják be, amikor gyerekek az udvarról pihenni mennek a csoportszobába, és akkor is inkább csak kellemesen áthűtik a helységet, és nem „jéghideget csinálnak” benne. „A gyerekeknek az a kánikula, ami nyáron volt, akár az egészségükre is káros lehet, az 1-2 óra hűvösben töltött pihenőidő viszont elég a felfrissüléshez” – mondta az egyik óvodapedagógus.

Előző sztori

Lemondott a svéd miniszterelnök

Következő sztori

Több kilométeren magasítják a töltést Alsó-Tiszán