Közélet

Már a harmadik híd lejáróit és csomópontjait tervezik

Már a harmadik híd lejáróit és csomópontjait tervezik

2022. szeptember 8., csütörtök
Már a harmadik híd lejáróit és csomópontjait tervezik

Úgy tűnik, valóban komoly lendületet kapott a harmadik szegedi Tisza híd beruházása.

Az önkormányzat évtizedek óta ígéri a hidat, de komolyabb lépést nem tett a megvalósulás felé. A híd kérdés a 2019-es önkormányzati választásban kulcsszerepet kapott, ahogy az idei, országgyűlési választások idején is téma volt.

Ennek kapcsán jelentette be márciusban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy

a harmadik híd megtervezéséhez a kormány már biztosította a forrásokat

és amint a tervezés lezárul, elkezdenek a híd finanszírozásával foglalkozni.

A munka folyamatos, van, ahol már igen előrehaladott a tervezési folyamat. Ma délelőtt a megyei Iparkamara székházában, a tervező cég képviselő, Bányai Gábor, a térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Mihálffy Béla Szeged kormánypárti országgyűlési képviselője, és Nagy Sándor, városfejlesztésért felelős alpolgármestere tartott egyeztetést. A megbeszélésen fontos előrelépés történt,

egy, az egyetemi területeket jobban kímélő megoldást találtak a szegedi oldal lehajtó részénél.

- Évtizedes elmaradása Szegednek a harmadik híd, amelynek megvalósulása egyre közelebb kerül időben hozzánk.

Fontos feladatomnak tartom, hogy a szegediek mindennapjait nagyban megkönnyítő beruházás munkálatai gyors ütemben haladjanak.

Örülök, hogy ebben partnereket találtam a tervezők, kivitelezők és a politikusok oldalán is, így közösen hatékony munkát tudunk végezni - mondta Mihálffy Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.