/
Videó!

Palkovics: jön a harmadik híd finanszírozása

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Palkovics László az Alsó kikötő soron tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a harmadik szegedi híd megtervezéséhez már biztosította a forrásokat a kormányt. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette, amint a tervezés lezárul, elkezdenek a híd finanszírozásával foglalkozni.

Mihálffy Béla az eseményen elmondta, nap mint nap tapasztalják az újszegediek és az agglomerációból érkezők, hogy mekkora közlekedési káosz van a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. Hozzátette, azáltal, hogy autók ezrei átvonulnak Szegeden hatalmas környezeti terhelés éri a várost.

A Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló képviselőjelölt megemlítette, pár héttel ezelőtt arra kérték Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy gyorsítsák meg a hídépítési folyamatokat. Hozzátette, amennyiben bizalmat szavaznak neki április 3-án, mindent megtesz azért, hogy a harmadik híd megépüljön.

Palkovics László elmondta, a híd megtervezéséhez már biztosította a forrásokat a kormány. Hamarosan pedig elkezdenek a híd finanszírozásával foglalkozni.

A miniszter kiemelte, nem lehet azzal vádolni a kormányt, hogy a közlekedés fejlesztésre ne fordítana elég forrást. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban több híd is épült a Dunán és a Tiszán egyaránt.

– Nemrégiben átadták a tiszaugi átkelőt és Kalocsánál jelenleg is gőzerővel épül az új híd.

Az egyik következő híd a szegedi lesz. Egy új átkelő a város élhetőségét javítaná, ráadásul országos jelentőséggel is bírna.

szögezte le Palkovics.

 

Bartók Csaba elmondta, nagyságrendileg két évtizede a harmadik híd körül forog minden választási kampány. A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló képviselőjelölt úgy látja, hogy az elmúlt 20 évben soha semmi nem történt, leszámítva az utolsó másfél-két évet, amikor elindult a tervezés.

Eddig gyermekrajzokat mutogatott mindenki, de egy konkrét tollvonás soha nem készült, egészen mostanáig

emelte ki Bartók.

A szegedi Fidesz elnöke megemlítette, hogy a várost délről és keletről kerülné meg a híd, így a tiszántúli településeket jobban becsatolná a közlekedés vérkeringésébe, ráadásul jelentős környezeti terheléstől is megszabadítaná Szegedet.

Meglátása szerint a Belvárosi híd a végnapjait éli, régóta felújításra szorul, de ezt folyamatosan halogatják. Jelenleg bénultságot idézne elő, ha kivennék a közforgalomból, ezért is fontos a harmadik híd – hívta fel a figyelmet Bartók Csaba. Hozzátette, reméli, hogy a választások után a harmadik híd megépítésére fókuszálhatnak.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

7 milliárd forintból nyílik szervtámogató központ Szegeden

Következő sztori

Újabb munkhelyteremtő beruházás Szegeden