Közélet

Palkovics: jön a harmadik híd finanszírozása

Palkovics: jön a harmadik híd finanszírozása

2022. március 17., csütörtök
Palkovics: jön a harmadik híd finanszírozása

Palkovics László az Alsó kikötő soron tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a harmadik szegedi híd megtervezéséhez már biztosította a forrásokat a kormányt. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette, amint a tervezés lezárul, elkezdenek a híd finanszírozásával foglalkozni.

Mihálffy Béla az eseményen elmondta, nap mint nap tapasztalják az újszegediek és az agglomerációból érkezők, hogy mekkora közlekedési káosz van a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban. Hozzátette, azáltal, hogy autók ezrei átvonulnak Szegeden hatalmas környezeti terhelés éri a várost.

A Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben induló képviselőjelölt megemlítette, pár héttel ezelőtt arra kérték Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy gyorsítsák meg a hídépítési folyamatokat. Hozzátette, amennyiben bizalmat szavaznak neki április 3-án, mindent megtesz azért, hogy a harmadik híd megépüljön.

Palkovics László elmondta, a híd megtervezéséhez már biztosította a forrásokat a kormány. Hamarosan pedig elkezdenek a híd finanszírozásával foglalkozni.

A miniszter kiemelte, nem lehet azzal vádolni a kormányt, hogy a közlekedés fejlesztésre ne fordítana elég forrást. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban több híd is épült a Dunán és a Tiszán egyaránt.

– Nemrégiben átadták a tiszaugi átkelőt és Kalocsánál jelenleg is gőzerővel épül az új híd.

Az egyik következő híd a szegedi lesz. Egy új átkelő a város élhetőségét javítaná, ráadásul országos jelentőséggel is bírna.

szögezte le Palkovics.

 

Bartók Csaba elmondta, nagyságrendileg két évtizede a harmadik híd körül forog minden választási kampány. A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló képviselőjelölt úgy látja, hogy az elmúlt 20 évben soha semmi nem történt, leszámítva az utolsó másfél-két évet, amikor elindult a tervezés.

Eddig gyermekrajzokat mutogatott mindenki, de egy konkrét tollvonás soha nem készült, egészen mostanáig

emelte ki Bartók.

A szegedi Fidesz elnöke megemlítette, hogy a várost délről és keletről kerülné meg a híd, így a tiszántúli településeket jobban becsatolná a közlekedés vérkeringésébe, ráadásul jelentős környezeti terheléstől is megszabadítaná Szegedet.

Meglátása szerint a Belvárosi híd a végnapjait éli, régóta felújításra szorul, de ezt folyamatosan halogatják. Jelenleg bénultságot idézne elő, ha kivennék a közforgalomból, ezért is fontos a harmadik híd – hívta fel a figyelmet Bartók Csaba. Hozzátette, reméli, hogy a választások után a harmadik híd megépítésére fókuszálhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.