Közélet

Így spórolj a rezsin-zuhanyzásitippek Márki-Zay Pétertől

Így spórolj a rezsin-zuhanyzásitippek Márki-Zay Pétertől

2022. szeptember 21., szerda
Így spórolj a rezsin-zuhanyzásitippek Márki-Zay Pétertől

Az utóbbi hónapokban a csillagos egekig emelkedő energiahordozók árai annak ellenére több háztartás rezsijében is megjelennek, hogy a kormány az átlagfogyazstásig mind a gáz, mind a villany esetében fenntartja a rezsicsökkentést. Csak az átlagfogyasztás fölött szűnik meg a kedvezmény.

A 24.hu-nak nyilatkozó Márki-Zay Péter a lapnak elárulta, hogy családjával egy 150 éves, 3,20 méter belmagasságú, 300 négyzetméteres családi házban él, emellett 2x60 négyzetméteres területet tartanak még telente fagymentesen. A házat egyébként az Amerikából való hazaköltözésük után vették, a részleteket máig fizetik. A polgármester azt mondta, szobát lezárni nem tudnak, mert a hét gyerekükből öt még otthon lakik.

A nagy család és a nagy lakás miatt spórolnia kell Márki-Zay Péternek is

A nagy alapterület és a nagy család miatt a hódmezővásárhelyi politikusnak is oda kell figyelnie a rezsire és ezzel kapcsolatban meg is osztott néhány hasznos tanácsot, és azt is elmondta,hogy akár félmilliós is lehet a gázszémlája.

A havi bruttó 1,3 millió forintos illetményben és havi 195 ezer forintos költségtérítésben részesülő polgármester otthon úgy spórol, hogy megváltoztatta a vízfelhasználási szokásait.

„Eddig úgy zuhanyoztam, hogymegnyitottam a csapot, aláálltam, leszappanoztam, leöblítettem magam, és csak a végén zártam el a vizet. Újabban a szappanozás idejére elzárom a csapot,

sokkal kevesebb meleg víz fogy így"

Márki-Zay Péter fent tett javaslataival nem lehet vitatkozni. Valóban rengeteget lehet spórolni ezzel a módszerrel.

A vásárhelyi polgármester egy10 kilowatt teljesítményű napelemrendszert tervez felszerelni a házára. A kivitelezésre már kért árajánlatokat, a legkedvezőbb 5,3 millió forint. A gond csak az, hogy nincs pénz a családi kasszában. A családi beruházást azonban nem szeretné emiatt elhalasztani vagy elvetmi, ezért gyorsan megpróbál élni egy államilag támogatott, év végéig még igényelhető lakásfelújítási hitellel. A hatmilliós kölcsön felét majd visszaigényelheti, a másik felét pedig tíz évig törleszti havi 30 ezres részletekkel.

IDÉN VÉGRE ELJUTOTT KÜLFÖLDRE A CSALÁDJÁVAL

Márki-Zay Péter szomorúan mondta, hogy évek óta nem volt közös külföldi nyaralásuk a családdal. Idén áprilisban a feleségével és a három legkisebb gyermekükkel viszont eljutottak a franciaországi Provence-ba. Ehhez két nagyvonalú barát segítsége kellett, az egyikük a lakását adta oda, a másikuk az ütiköltséget állta-a kint töltött idő költségeiről nem tett említést a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.