Sport

A második félidőben átrobogott a Barca a Pick Szegeden

A második félidőben átrobogott a Barca a Pick Szegeden

2022. szeptember 14., szerda
A második félidőben átrobogott a Barca a Pick Szegeden

Az, hogy a szegediek ki voltak éhezve egy kézilabda Bajnokok Ligája rangadóra, már a mérkőzés felvezetésénél érződött. A megszokottnál is korábban foglalták el helyüket a csarnokban, ezzel is jelezve: türelmetlenül várják, hogy vége legyen a nyári BL szünetnek. Persze a felvezetés is az arénához méltó volt, mutatunk egy videót:

Leírhatatlan élmény az új csarnokban egy BL meccs előtti felvezetls is

Ez az hangulat és látvány, amit bármelyik sportcsarnokban a világon elfogadnának egy meccs előtt.

Ahogy azt a felvezetőnkben is írtuk, a szegediek idén (is) a Final4-be jutást tűzték ki célul, ahogy azt a Barca is. Nem is tehettek másképp, hiszen mégiscsak címvédőként vágnak neki a szezonnak. A Pick a jelenlegi legerősebb keretét nevezhette a meccsre, csupán a hosszú ideje sérült Luka Stepancicot nem lehetett ott a többiekkel. A Barca bemutatásánál külön tapsot kapott Thiagus Petrus, aki 2018-ban bajnokként igazolt Szegedről a katalánokhoz.

A Bánhidi Bence által az első percben kiharcolt hétméteresből Bogdan Radivojevic szerezte a szezon első szegedi BL gólját, amire jött is a válasz a túloldalon. Felváltva estek a gólok, majd 5-5-nél a kékek egymás után négyszer is betaláltak a kapuba, gólt viszont nem kaptak, így 9-5-nél az egykori veszprémi tréner, Carlos Ortega kért időt. Mirko Alilovic remekül kezdett a kapuban, védekezésben pedig szinte olvasták a Barca játékát, nem egy könnyű gólt szerezve ennek köszönhetően.

A félidő feléhez közeledve stabilizálódni látszott a különbség - és ez még akkor is igaz, ha a vendégek közel 8 perc után gól szereztek. Furcsa, de annál jobb leírni: a Barca sztárjait teljesen elbizonytalanította a Pick védekezése, élén Aliloviccsal a kapuban. Ha nem is törvényszerű, de várható volt, hogy előbb utóbb összekapják magukat a katalánok és ez a 20. perc környékén meg is történt. Dika Mem fújt ébresztőt, három gólt lőtt sorozatban. A 22. percre már csak kettő volt az előny, jöhetett a szegedi időkérés. (11-9)

A kapuba Perez de Vargast Emil Nielsen váltotta, ami remek húzásnak bizonyult. A norvég hálóőr lényegesen jobban védett kollégájánál. Még jó, hogy Alilovic a túloldalon tartotta formáját, így az öt gólos előnyből egy megmaradt a szünetre. (15-14)

Dika Mem hozta vissza a meccsbe a Barcat

Bár a Barca rögtön egyenlített a szünet után, de a vezetést nem sikerült átvenniük, sőt Bánhidi góljával már kettő volt a szegedi előny a 35. percben. Sajnos nem sokáig, Melvyn Richardson és Ludovic Fabregas és Gomez Abello góljára csupán Bánhid tudott válaszolni, így 40. percben már a katalánoknál volt az előny. Jött is a szegedi időkérés. (20-22)

Ez azonban nem törte meg a Barca lendületét, de a Szegedet sem rántotta ki a gödörből. Az a stabilitás, ami az első félidő első 20 percében megvolt a Pick játékában, nyom nélkül eltűnt, a különbség csak nőtt és nőtt, így a 45. percben is időt kellett kérnie Juan Carlos Pastornak. (21-26)

Bodó Richárd volt a legeredményesebb szegedi 5 góllal, de ez kevés volt a szegedi sikerhez

Teljesen szétesett a Szeged, mintha egy gumimatracból kihúzták volna a szelepet, úgy estek össze. A 35. percben 20-20-nál volt egyenlő az állás utoljára, az ötvenedik percig 3 szegedi és 10 Barca gól született. Gyakorlatilag a hajrára el is dölt a mérkőzés. Az utolsó 5 percre szinte teljesen elcsendesült a Pick Aréna, a nézők sem igazán hitték, amit látnak. A könnyedén játszva már a 10 gólos különbséget kapargatta, és gyakorlatilag az egyetlen kérdés is ez maradt, vajon sikerül azt elérniük a végégig, vagy közelebb tudja magát tornázni a Szeged az ellenfélhez.

Bár küzdöttek, hajtottak a kékek, egyetlen pillanatig nem adták fel, csupán ennek köszönhető, hogy a végén hét maradt a különbség. (28-35)

A Pick Szeged első Bajnokok Ligája vereségét szenvedte el a Pick Arénában. A szegediek a jövő héten a Nantes otthonában llépnek pályára legközelebb.

Bodó Richárd értékelte a meccs után a látottakat:

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Barcelonának. Mackovsek sérülésére nem foghatjuk a vereségünket, jól játszottak a vendégek. Jól kezdtünk, vezettünk, de érezhető volt a szünetben már, hogy a Barca megmutja, mit tud. Visszajöttek a meccsbe, uralták a második félidőt. Ők jól védekeztek, mi pedig rosszul támadtunk. Egyre több labdát vesztettünk, ami egy ilyen ellenféllel szemben mérkőzést eldöntő tényező. Három–négygólos előnyben pedig már felszabadultabban kézilabdáztak, ami kulcsnak bizonyult a sikerükhöz. Világos a helyzet, szeptemberben még messze vagyunk tőlük, mert egy meccs nem negyven percig tart. Szomorúak vagyunk, mert telt ház előtt nem sikerült megörvendeztetnünk a közönséget egy jó eredménnyel.

Carlos Ortega, a Barca vezetőedzője: – Gyönyörű történelme van a Picknek, Szeged a kézilabda városa, megérdemli ezt a gyönyörű arénát. Elégedett vagyok az első negyedórától eltekintve, amikor a hazaiak jó tempót diktáltak Bombac vezetésével. Ezután megváltozott a meccs menete, változtattunk irányítóban, illetve hatékonyan védekeztünk. Szegeden hét góllal nyerni az idény fantasztikus kezdete.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló.
Pick Szeged–Barça (spanyol) 28–35 (15–14)
Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 8100 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 2, Bombac 3, Bánhidi 4, Mackovsek 2, Frimmel 3. Csere: Mikler (kapus), Radivojevics 1/1, Gaber, Bodó 5, Garciandía 1, Rosta 1, Martins 1, Szita 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barça: P. de Vargas – A. Gómez 5/2, D. MEM 7, FABREGAS 6, T. Petrus 1, N'GUESSAN 3, Wanne. Csere: E. Nielsen (kapus), M. RICHARDSON 6,  Janc 2, Makuc 1, Carlsbogard 1, Frade 2, A. Arino, Langaro, Parera 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Hétméteres: 1/1, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill. 10 perc.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.