Ennél erősebb BL-nyitány nem is lehetne: a címvédővel kezd a Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szeged a huszonegydik idényére készül a BEK-ben és BL-ben,

ami figyelemreméltó, azonban az igazi áttörés, a Final4-be jutás még hiányzik az eredménysorból. A Szeged folyamatos fejlődése megkérdőjelezhetetlen, a legutóbbi négy hazai bajnoki címből hármat megnyertek, de a csapat minden évben a Kölnbe jutást tartja fő feladatának. Idén sincs másképp,

Bármi megtörténhet

A Szeged a szerdán idnuló BL szezonban nincs egyszerű helyzetben. A B csoportban, a Barcával, az Celjével, a Kielcével, a Kiellel, a Nantes-szal, az Elverummal és az Aalborggal találkozik. A rangadók sorát tartogató nyolcasban bármi megtörténhet.

– Az erősebb csoportban vagyunk, minden mérkőzés nehéz és fontos lesz számunkra.

Ebben a szezonban is változatlan a filozófiánk: minden meccsünket meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligájában,

de először is a Barcára kell koncentrálnunk. Első ellenfelünk tavaly megnyerte a sorozatot, nehéz meccs vár ránk – mondta Juan Carlos Pastor edző még a sorsolás után.

A szegedi tréner azt is hozzátette akkor, hogy az idei évben nyolc csapatnak van esélye eljutnia Kölnben és ebbe a nyolcasban ott van a Pick Szeged is.

Fókuszban Bánhidi Bence játéka

A siker kulcsa Bánhidi Bence játéka lehet Szegeden. A magyar válogatott beálló a tavaszi szezont makacs hátsérülése miatt szinte teljes egészében kihagyta, jelenleg azonban teljes intenzitással edz és egészségesen várja a BL rajtot.

Ez komoly fejtörést okoz az ellenfeleknek, mivel a kékek csapatkapitánya egyszerre két védő figyelmét is elvonja, amivel teret nyit a társaknak,

emellett gólerős játékával meccseket tud eldönteni, védekezésben pedig a legstabilabb pontja a Picknek. Meghatározó lehet az is, hogy Bánhidi mellett minőségi beállói vannak Szegednek, Matej Gáberre és a bajnoki döntőben a sorsdöntő gólt szerző Rosta Miklósra is számíthat Pastor.

– Szeretnénk haza pályán megnyerni a Barca elleni mérkőzést, ami nem lesz egyszerű feladat. Ellenfelünk tele van világsztárokkal, és címvédőkét érkezik hozzánk.

Az első perctől kezdve maximális koncentrációval kell játszanunk, mert ez a mérkőzés az apró nüanszokon dőlhet el

-mondta a válogatott beálló, aki azt is hozzátette, hogy természetesen mint magyar bajnoki címvédők, idén is szeretnének aranyérmet nyerni, de a legfőbb cél az a kölni Final4-be jutás.

EGY VALAMI HIÁNYZIK A BL EREDMÉNYSORBÓL

A Pick Szeged 26 évvel ezelőtt, az 1996/97-es szezonban debütált a Bajnokok Ligájában, az idei pedig már a 21. szezonja lesz a kékeknek Európa legjobbjai között. A kiírás többször változott azóta, de a csoportkörös rendszerben a szegediek rendre eljutnak az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntőben összesen ötször mérethették meg magukat, legutóbb 2018/19-ben. A csoportban utoljára a 2011/12-es szezonban „ragadtak bent”, 2013/14-ben pedig utoljára hagytak ki BL idényt, igaz akkor az EHF kupában indulva meg is nyerték azt. A sorból egyetlen dolog hiányzik csak, az pedig a Final4-be jutás.

Szerencsét hozhat a meccs napja

A legutóbbi két Pick Szeged-Barca meccset a szegediek nyerték,

utoljára napra pontosan 3 éve, akkor még az Újszegedi Sportcsarnokban 31-28-ra nyertek a szegediek.

A Barcelonával természetesen ismét Szegedre jön egy Thiagus Petrus, aki 2015-től három évet játszott Szegeden és bajnoki címet nyert. Közösségi oldalon tett bejegyzése alapján nagyon várja már a rangadót és azt, hogy először pályára léphessen a Pick Arénában-meg akkor is ha ellenfélként érkezik.

Előző sztori

Gyurcsány kijött a fényre: szavaiból az látszik, mintha miniszterelnök akarna lenni

Következő sztori

Extraprofitadót vetne ki az EU a cégekre, de a szankciók is maradnának