Sport

Ennél erősebb BL-nyitány nem is lehetne: a címvédővel kezd a Pick Szeged

Ennél erősebb BL-nyitány nem is lehetne: a címvédővel kezd a Pick Szeged

2022. szeptember 14., szerda
Ennél erősebb BL-nyitány nem is lehetne: a címvédővel kezd a Pick Szeged

A Pick Szeged a huszonegydik idényére készül a BEK-ben és BL-ben,

ami figyelemreméltó, azonban az igazi áttörés, a Final4-be jutás még hiányzik az eredménysorból. A Szeged folyamatos fejlődése megkérdőjelezhetetlen, a legutóbbi négy hazai bajnoki címből hármat megnyertek, de a csapat minden évben a Kölnbe jutást tartja fő feladatának. Idén sincs másképp,

Bármi megtörténhet

A Szeged a szerdán idnuló BL szezonban nincs egyszerű helyzetben. A B csoportban, a Barcával, az Celjével, a Kielcével, a Kiellel, a Nantes-szal, az Elverummal és az Aalborggal találkozik. A rangadók sorát tartogató nyolcasban bármi megtörténhet.

- Az erősebb csoportban vagyunk, minden mérkőzés nehéz és fontos lesz számunkra.

Ebben a szezonban is változatlan a filozófiánk: minden meccsünket meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligájában,

de először is a Barcára kell koncentrálnunk. Első ellenfelünk tavaly megnyerte a sorozatot, nehéz meccs vár ránk – mondta Juan Carlos Pastor edző még a sorsolás után.

A szegedi tréner azt is hozzátette akkor, hogy az idei évben nyolc csapatnak van esélye eljutnia Kölnben és ebbe a nyolcasban ott van a Pick Szeged is.

Fókuszban Bánhidi Bence játéka

A siker kulcsa Bánhidi Bence játéka lehet Szegeden. A magyar válogatott beálló a tavaszi szezont makacs hátsérülése miatt szinte teljes egészében kihagyta, jelenleg azonban teljes intenzitással edz és egészségesen várja a BL rajtot.

Ez komoly fejtörést okoz az ellenfeleknek, mivel a kékek csapatkapitánya egyszerre két védő figyelmét is elvonja, amivel teret nyit a társaknak,

emellett gólerős játékával meccseket tud eldönteni, védekezésben pedig a legstabilabb pontja a Picknek. Meghatározó lehet az is, hogy Bánhidi mellett minőségi beállói vannak Szegednek, Matej Gáberre és a bajnoki döntőben a sorsdöntő gólt szerző Rosta Miklósra is számíthat Pastor.

- Szeretnénk haza pályán megnyerni a Barca elleni mérkőzést, ami nem lesz egyszerű feladat. Ellenfelünk tele van világsztárokkal, és címvédőkét érkezik hozzánk.

Az első perctől kezdve maximális koncentrációval kell játszanunk, mert ez a mérkőzés az apró nüanszokon dőlhet el

-mondta a válogatott beálló, aki azt is hozzátette, hogy természetesen mint magyar bajnoki címvédők, idén is szeretnének aranyérmet nyerni, de a legfőbb cél az a kölni Final4-be jutás.

EGY VALAMI HIÁNYZIK A BL EREDMÉNYSORBÓL

A Pick Szeged 26 évvel ezelőtt, az 1996/97-es szezonban debütált a Bajnokok Ligájában, az idei pedig már a 21. szezonja lesz a kékeknek Európa legjobbjai között. A kiírás többször változott azóta, de a csoportkörös rendszerben a szegediek rendre eljutnak az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntőben összesen ötször mérethették meg magukat, legutóbb 2018/19-ben. A csoportban utoljára a 2011/12-es szezonban „ragadtak bent”, 2013/14-ben pedig utoljára hagytak ki BL idényt, igaz akkor az EHF kupában indulva meg is nyerték azt. A sorból egyetlen dolog hiányzik csak, az pedig a Final4-be jutás.

Szerencsét hozhat a meccs napja

A legutóbbi két Pick Szeged-Barca meccset a szegediek nyerték,

utoljára napra pontosan 3 éve, akkor még az Újszegedi Sportcsarnokban 31-28-ra nyertek a szegediek.

A Barcelonával természetesen ismét Szegedre jön egy Thiagus Petrus, aki 2015-től három évet játszott Szegeden és bajnoki címet nyert. Közösségi oldalon tett bejegyzése alapján nagyon várja már a rangadót és azt, hogy először pályára léphessen a Pick Arénában-meg akkor is ha ellenfélként érkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.