Közélet

Pánik: nem lehet ivóvizet kapni az üzletekben a briteknél!

Pánik: nem lehet ivóvizet kapni az üzletekben a briteknél!

2022. augusztus 13., szombat
Pánik: nem lehet ivóvizet kapni az üzletekben a briteknél!

Már hivatalosan is aszály sújtja Nagy Britanniát, annyira kevés eső esett az utóbbi időben. Az országban átlagosan 35 fokig kúszik fel a hőmérséklet, és június óta alig esett csapadék – írja aDaily Mail alapján az Index. A Temze vízszintje is rendkívül alacsonyan van.

AZ EMBEREK PÁNIKVÁSÁRLÁSBA KEZDTEK, ELKEZDTÉK KIFOSZTANI A SZUPERMARKETEK ÁSVÁNYVIZES POLCAIT.

A boltok emiatt arra kényszerültek, hogy maximalizálják az egy alkalommal megvásárolható víz mennyiségét. Emiatt történhetett meg az, hogy bár Nagy-Britannia olyan meleggel szembesült, mint amilyen még a Karib-térség egyes helyein sincs, a londoni Aldi áruház polcain egy felirat figyelmeztetett: fejenként maximum öt palack vizet engedélyeznek a vásárlóknak.



Anglia keleti és déli részén arra szólították fel a lakosságot - szemlézi a hírt az Index, hogy

legyenek takarékosak a vízzel, mert ötven éve nem tapasztaltak olyan száraz nyarat, mint amilyen az idei.

Egyes előrejelzések szerint az augusztus 13-i hétvégén a negyven fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

Bár az aszály nem jelenti azt automatikusan, hogy korlátozni kell a vízhasználatot, a szolgáltatókra kétségtelenül nagyobb terhet ró.

A slag használatát be kell tiltani, ezt pedig hamarosan követheti az otthoni kocsi- és ablakmosás is.

A kormány szeretné elkerülni, hogy megismétlődjön az a jelenet, amely 1976-ban: mivel az otthoni csapokból nem folyt a víz, az utcai csapokból vittek vizet az emberek.

(via Index.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.