Nem csak az összeg változik meg a sárga csekkeken

A kormany.hu pénteki tájékoztatása szerint az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

Mitn a honlapon írják, az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett egy év alatt, és az emelkedés folytatódik.

A kormány célja továbbra is a családok védelme, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit pedig a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

Mint írják,

  • Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetésre kerül, hogy Magyarország Kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő.
  • A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban,
  • és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.

Az utóbbi napokban pánikszerűen kígyóznak a sorok az MVM Ügyfélszolgálati Irodájánál, és azt is kiderítettük, hogy a kulturális intézményeket sem kímélik az új rezsiárak.

Frissítve!
Előző sztori

Kigyulladt egy autó az M5-ösön, de azóta már újabb baleset is történt

Következő sztori

Megöltek egy magyar édesanyát és lányát Bécsben