Gazdaság

Nem csak az összeg változik meg a sárga csekkeken

Nem csak az összeg változik meg a sárga csekkeken

2022. augusztus 6., szombat
Nem csak az összeg változik meg a sárga csekkeken

A kormany.hu pénteki tájékoztatása szerint az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

Mitn a honlapon írják, az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak és energiaválság alakult ki. Az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára több mint hatszorosára emelkedett egy év alatt, és az emelkedés folytatódik.

A kormány célja továbbra is a családok védelme, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit pedig a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják.

Mint írják,

  • Az augusztusban kibocsátott lakossági gáz- és áramszámlákon feltüntetésre kerül, hogy Magyarország Kormánya az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett díj alkalmazását írta elő.
  • A számlák tartalmazni fogják továbbá, hogy a rezsicsökkentett díj nélkül mekkora lett volna a fizetési kötelezettség az elszámolt időszakban,
  • és azt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően mennyit takarított meg a lakossági fogyasztó.

Az utóbbi napokban pánikszerűen kígyóznak a sorok az MVM Ügyfélszolgálati Irodájánál, és azt is kiderítettük, hogy a kulturális intézményeket sem kímélik az új rezsiárak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.