FRISSÍTVE A SZEGEDI FIDESZ KÖZLEMÉNYÉVEL

Moltov-koktéllal akarták felgyújtani a szegedi Fidesz irodát

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
szerző: Nikolényi Gábor Viktorjúlius 28. - 15:13

Szegedi KDNP: a gyűlölködés szelleme akár emberéletet is követelhetett volna

A Fidesz és a Jobbik után a KDNP helyi szervezete is reagált a szegedi Fidesz-irodát ért Molotov-koktélos támadásra.

Haág Zalán a párt szegedi elnöke azt írta, megdöbbentő, ami ma hajnalban a szegedi Fidesz-irodában történt.

A baloldal propagandája célba ért. A gyűlölködés palackból kiszabadult szelleme akár emberéletet is követelhetett volna – a pártszekház épületében emberek dolgoznak, családok, gyerekek laknak. Kérjük a baloldal vezetőit, legalább ez alkalommal intsék önmérsékletre propagandagépezetüket.

fogalmazott Haág Zalán.

Hozzátette, ez már nem játék. Az önkormányzati képviselő úgy látja, a politikai ellenfeleket érvekkel, vitával, programmal kell legyőzni demokratikus választáson – és nem fizikailag megsemmisíteni.

Szolidaritásunkat fejezzük ki a szegedi Fidesz munkatársai és a környékben élők felé, köszönetünket a rendőrségnek, és józanságra intünk minden politikai erőt a következő napokban városunkban.

zárta sorait a KDNP szegedi elnöke.

szerző: Zádori Bencejúlius 28. - 11:08

Szegedi Fidesz: Gyurcsány hívja vissza azonnal a Lenin-fiúkat!

A Szegedi Fidesz is reagált a hajnali gyújtogatásra.

Miután ma hajnalban betörtek és Molotov-koktéllal próbálták meg felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát. A szegedi Jobbik már elítélte a történteket – most pedig a szegedi kormánypárt is kiadott egy közleményt:

,,Ma hajnalban egy férfi bezúzta a Szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának ablakát, majd a helyiségbe bejutva gyújtogatni kezdett. Ez a szemmel látható következménye a Gyurcsány-párt folyamatos 
hergelésének” – kezdik a közleményt.

A párt szerint természetes, hogy a pártok között nézetkülönbségek vannak, az azonban elfogadhatatlan, hogy mindez a tettlegességig fajuljon.

,,A Fidesz-iroda egy munkahely, ahol férfiak, nők, családapák és családanyák dolgoznak, nem engedhetjük, hogy a baloldal által felhergelt emberek erőszakhoz folyamodjanak és békés emberek hétköznapjait keserítsék meg. Senkitől sem várható el, hogy abban a rettegésben járjon dolgozni, hogy bármikor rátörhetik az ajtót vagy 
Molotov-koktélt dobhatnak rá.” – áll a közleményben. Emlékeztetnek: nem ez az első eset, hogy a szegedi irodát és azok dolgozóit atrocitás éri: legutóbb a 2018-as országgyűlési választások éjszakáján ,,szintén a baloldal által hergelt” emberek törtek be és bántalmazták az ott dolgozókat.

,,Elítéljük az erőszakot, ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy a baloldal állandó gyűlölködése sajnos időről-időre termékeny talajra hull. Ezért felszólítjuk Gyurcsány Ferencet és pártját, hogy fejezzék be a folytonos uszítást és azonnal hívják vissza a Lenin-fiúkat!” – írja a szegedi Fidesz.

Kiemelik, hogy az, hogy az esetnek nem lettek sérültjei és hogy nem égett ki a teljes iroda, az kizárólag a szegedi rendőrök gyorsaságának volt köszönhető, munkájukat a párt hálásan megköszönte.

szerző: Kibédi Péter (KiP)július 28. - 10:31

A Jobbikot megdöbbentette és elítéli a szegedi Fidesz iroda elleni támadást

A baloldali ellenzéki pártok közül először a Jobbik szólalt meg a szegedi Fidesz iroda elleni támadás ügyében, a közleményüket változtatás nélkül közöljük.

“A Jobbik Szegedi Szervezete döbbenten értesült arról, hogy ma hajnalban a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodáját betörték és Molotov-koktélt dobtak be a székházukba. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen politikai ellentét is legyen köztünk, ez a megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetése nem helyén való egyetlen demokráciában sem.
Meglátásunk szerint, a véleménynyilvánítás szabadságának határain belül a pártok irodája mindig jelképes helyeknek számítanak, de soha nem lehetnek az erőszakos bűncselekmények tárgyai. Egyúttal köszönjük a rendőrség hatékony munkáját és az elkövető gyors elfogását.”-írták.

szerző: Kibédi Péter (KiP)július 28. - 09:52

Mihálffy Béla: elítélem az erőszak minden formáját

Lapunk kérdéseket küldött Botka László polgármesternek, a szegedi közgyűlés pártjainak és a város országgyűlési képviselőinek, a szegedi Fidesz irodát ért támadás ügyében.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Mihálffy Béla azonnal reagált megkeresésünkre.

-Az erőszak minden formáját minden esetben elítélem. Az ilyen cselekedetek sem a véleménnyilvánításnak, sem a tiltakozásnak nem lehetnek eszközei. Az iroda fölött lakóingatlanok vannak, így könnyen tragédia lehetett volna a felelőtlen cselekedetből-írta a képviselő.

szerző: Kibédi Péter (KiP)július 28. - 09:07

Elkapták a Fidesz irodába betörő férfit

A rendőrségre 2022. július 28-án 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott. A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, mellyel tüzet okozott. A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van.

KORÁBBAN ÍRTUK

Éjszaka betörték a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodájának középső nagy ablakát, majd az elkövető azon bemászott az irodába.

Úgy tudjuk, hogy a tettes az irodát szerette volna felgyújtani,

azonban egy arra sétáló riasztotta a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek és elfogták a tettest.

A betörés tényét Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke megerősítette, azonban részleteket a nyomozás érdekében ő sem mondhatott.

Kerestük a rendőrséget, ott későbbre ígértek választ.

Előző sztori

Kemény buli lehetett a Vértónál

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Ahová a király is gyalog jár – Vécé történelem Szegeden