Közélet

Harminc éve nem volt ilyen Röszkén

Harminc éve nem volt ilyen Röszkén

2022. augusztus 2., kedd
Harminc éve nem volt ilyen Röszkén

Harmincéves szünet után újraindult a teherforgalom a Szeged-Röszke vasútvonalon, az első szerelvény hétfőn este haladt át Szerbia, és onnan a pireuszi kikötő, majd Kína felé a felújított szakaszon.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta,

a Szeged-Röszke vasútvonalat több mint 40 milliárd forint hazai költségvetési forrásból "minden porcikájában" megújították.

Hozzátette: a teherszállítás újraindítása Szeged és Röszke között lehetővé tette, hogy teljes egészében elkezdődjön a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának rekonstrukciója.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A Budapest-Belgrád vasútvonal létrehozása mögött meghúzódó stratégiai célkitűzés létező és egyre növekvő igényre ad választ:versenyképesebbé teszi a leginkább környezetbarát szállítási módot, a vasutat Kína és tágabb értelemben Ázsia, illetve Törökország felől a balkáni útvonalakon Európa magterületeire - hangsúlyozta az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.