Szórakozás

Csaknem 65 ezren látogatták idén a Szegedi Szabadtéri előadásait

Csaknem 65 ezren látogatták idén a Szegedi Szabadtéri előadásait

2022. augusztus 31., szerda
Csaknem 65 ezren látogatták idén a Szegedi Szabadtéri előadásait

A Dóm tériés az előző évekhez képest kétszeres előadásszámot produkálóÚjszegedi Szabadtéri Színpad előadásaira közel hatvanötezren látogattak el ebben az évben.

Díjazták a fesztivált

Az ország legnagyobb nyári színházában,idén először aSzegedi Nemzeti Színházszervezésében,számos újdonság, különleges és színvonalas produkció várta a színházrajongókat. A független szakértőkből álló bizottság pedig idén ismét Superbrands díjjal tüntette ki a Fesztivált, ahol június 22-étől augusztus 21-éig,nyolc és fél hétenkeresztül,két játszóhelyen tizennégy produkciókápráztatta el az érdeklődőket, összesenhuszonhét estén – olvasható a Szabadtéri közleményében.

Mint írják, a Dóm téren a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel koprodukcióban készültSzabadság, szerelem! – Petőfi, a vitézcímű tánc-szín-játék nyitotta meg a nyarat. A nagyszabású tabló megszületésében a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Néptáncegyesület táncosai is közreműködtek. AMadáchSzínház 2014-ben a Szabadtérin debütált sikerelőadása, aMammamia!is visszatért négy alkalommal, a közönség legnagyobb örömére. Lelkes érdeklődés előzte meg a Dóm tér két, Szabadtéri- történelmet író saját előadását is. Önálló produkcióban mutatták be VerdiLa Traviatacímű operáját pazar látványvilággal, allegorikus mozgásművészeti jelenléttel, és nem utolsó sorban világszínvonalú énekesek főszereplésével a Fesztivál történetében először. Szintén első alkalommal, saját produkcióként láthatta a Dóm tér közönsége a sokak által vártChicagomusicalt.

A különlegesen aktuális előadás hat estén keresztül volt látható, éstöbb mint 22 ezrenvoltak kíváncsiaka nem szokványos rendezés izgalmaira.

Nem volt zökkenőmentes
Mint arról a SzegedMa beszámolt, hatalmas indulatokat generált a Szabadtéri nézői között, hogy az időjárásra hivatkozva törölték a Chicago egyik előadását, miközben aznap egy csepp eső sem esett végül.

https://szegedma.hu/2022/08/botrany-ugy-tunik-nem-ok-nelkul-haborognak-a-szabadteri-nezoi

A közlemény szerint a közönség örömmel fogadta a hagyományos értékeket közvetítő és a populárisabb előadásokat egyaránt. A Dóm téri produkciók látogatottsága a jelenlegi, folyamatosan alakuló gazdasági környezet ellenére is meghaladta a tervezett nézőszámot.

Pezsgett a fesztivál Újszegeden is

Az újszegedi színpadon azelőző években megszokotthoz képesttöbb, mint kétszeres mennyiségű produkció várta a színház és a zene szerelmeseit. Az évad újdonságaként színvonalas koncertsorozatnak is otthont adott a Szabadtéri kisebbszínpada, ahol olyan országos- és világhírű zeneművészek, énekesek léptek fel, ráadásulitt is műsorra került két musical,Tim Rice,BjörnUlvaeusésBennyAnderssonSakk (CHESS)című, nagyívű hidegháborús története a PS Produkció előadásában, és aGyöngyhajú lány balladájacímű, Omega-slágerekkel tűzdeltExperiDanceprodukció; emellett a Játékszín vendégjátéka, A dominógyilkosságcímű izgalmas krimi és Veres1SzínházAnconaiszerelmesekcímű zenés komédiája is.

35 millióból fejlesztettek

A nyári programokat jelentős beruházások készítették elő: az évadkezdést a Dóm téri nagyszínpadonátfogóhangtechnikai korszerűsítéselőzte meg, amelynek eredményeképpen a nagyszabású produkciók minden eddiginél magasabb hangminőségben szólalhattak meg. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadot június óta tűz- és vízálló ponyvával borított tetőszerkezet védi a változékony időjárás viszontagságaitól. A színpadtér kiegészült motoros világítástartó szerkezetekkel, és színpadi járás kialakítására, valamint védelemre egyaránt alkalmas oldalfalakkal is.

A 35 millió forintos beruházásBarnák László, a Szegedi Nemzeti Színházfőigazgatójakezdeményezésére ésSzeged Megyei Jogú Város Önkormányzatatámogatásának köszönhetően valósult meg.

olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.