Ádám Martin szintet lépett és azt mondja, hogy ez csak a kezdet

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ádám Martin szerint jó ütemben halad beilleszkedése az Ulsan Hyundai labdarúgócsapatánál, amelynél szerinte képes lehet annyit fejlődni, hogy még egy fokkal feljebb lépjen.

A hétvégén első gólját és gólpasszát is megszerezte Koreában, a Tegu ellen aratott 4-0-s hazai győzelemet hozó mérkőzésen.

-Amennyiben itt jól sikerülnek a dolgaim, akkor lesz még egy lépés feljebb a karrieremben. Meglátjuk, hogy sül el ez a dolog – nyilatkozta a 27 éves, bordányi és szegedi nevelésű futballista. Hozzátette, hogy a hazainál erősebb bajnokságba került és bár nem telt még el sok meccs, de látja, hogy ez egy más szint.

-Az is cél volt, olyan csapatba jöjjek, amelyik dominál!

-Nagyon pörögnek. Mind edzésen, mind a mérkőzésen. Azt gondolom, a magyar bajnoksághoz képest ez a legnagyobb váltás. Ezt kell felvennem- foglalta össze a legszembetűnőbb különbséget az eddigi tapasztalatairól

A támadó pályafutása során először játszik légiósként, így nem tudta, mi vár rá külföldön. Ráadásul a már javában zajló dél-koreai bajnokság közben érkezett új csapatához. Kiemelte:

csapattársai jól fogadták, viszont a beilleszkedését még közel sem tekinti véglegesnek.

Ádám Martin szombaton második mérkőzésén lépett pályára az Ulsan Hyundaiban, és először volt eredményes.

A beilleszkedéssel sem volt problémája, csapattársai jól fogadták

– Négyen vagyunk külföldiek a csapatban, mindannyian támadók, nyilván tőlünk várják a befejezéseket, a gólpasszokat, a gólokat, hogy a különbséget jelentsük. Ezen a meccsen pont mind a négyen rúgtunk gólt, ami jó dolog” – mondta. Éllovas csapatának egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a cél és a kupagyőzelem, utóbbitól elődöntősként már karnyújtásnyira van.

RÖVIDESEN HAZATÉRHET

Mivel az átigazolása előtt egyeztetett Marco Rossival, nem gondolja hátráltató tényezőnek, hogy a Távol-Keletet választotta. A következő, szeptemberi Nemzetek Ligája meccsekre szóló kerethirdetés pedig választ ad rá, hogy postáznak-e számára meghívót. A kapitány mindenesetre fenntartások nélkül vélte megalapozott döntésnek a váltást.

FORRÁSKÚTRÓL ULSANBA

A válogatott támadó a nyáron Paksról, az élvonal gólkirályaként igazolt a dél-koreai bajnokságban listavezető együtteshez. A közmédiának hétfőn elmondta: egyelőre rövid időt töltött új állomáshelyén, de azt már látja, hogy tempóban, erőnlétben, agresszivitásban a magyar futballnál előrébb járnak. Ennek köszönhetően – reményei szerint – a csapat sikeres szereplése mellett ő is képes lesz még fejlődni, különösen erőnlétileg. Mint azt a SzegedMA-nak adott interjúban elárulta, bárhol is járjon a világban, neki az igazi kikapcsolódást otthona, Forráskút jelenti.

Előző sztori

Idén is elsöprő sikere volt az ÁGOTA tábornak

Következő sztori

Ezt is megértük: már nem szőke a Tisza