Sport

Ádám Martin szintet lépett és azt mondja, hogy ez csak a kezdet

Ádám Martin szintet lépett és azt mondja, hogy ez csak a kezdet

2022. augusztus 16., kedd
Ádám Martin szintet lépett és azt mondja, hogy ez csak a kezdet

Ádám Martin szerint jó ütemben halad beilleszkedése az Ulsan Hyundai labdarúgócsapatánál, amelynél szerinte képes lehet annyit fejlődni, hogy még egy fokkal feljebb lépjen.

A hétvégén első gólját és gólpasszát is megszerezte Koreában, a Tegu ellen aratott 4-0-s hazai győzelemet hozó mérkőzésen.

-Amennyiben itt jól sikerülnek a dolgaim, akkor lesz még egy lépés feljebb a karrieremben. Meglátjuk, hogy sül el ez a dolog - nyilatkozta a 27 éves, bordányi és szegedi nevelésű futballista. Hozzátette, hogy a hazainál erősebb bajnokságba került és bár nem telt még el sok meccs, de látja, hogy ez egy más szint.

-Az is cél volt, olyan csapatba jöjjek, amelyik dominál!

-Nagyon pörögnek. Mind edzésen, mind a mérkőzésen. Azt gondolom, a magyar bajnoksághoz képest ez a legnagyobb váltás. Ezt kell felvennem- foglalta össze a legszembetűnőbb különbséget az eddigi tapasztalatairól

A támadó pályafutása során először játszik légiósként, így nem tudta, mi vár rá külföldön. Ráadásul a már javában zajló dél-koreai bajnokság közben érkezett új csapatához. Kiemelte:

csapattársai jól fogadták, viszont a beilleszkedését még közel sem tekinti véglegesnek.

Ádám Martin szombaton második mérkőzésén lépett pályára az Ulsan Hyundaiban, és először volt eredményes.

A beilleszkedéssel sem volt problémája, csapattársai jól fogadták

- Négyen vagyunk külföldiek a csapatban, mindannyian támadók, nyilván tőlünk várják a befejezéseket, a gólpasszokat, a gólokat, hogy a különbséget jelentsük. Ezen a meccsen pont mind a négyen rúgtunk gólt, ami jó dolog" - mondta. Éllovas csapatának egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a cél és a kupagyőzelem, utóbbitól elődöntősként már karnyújtásnyira van.

RÖVIDESEN HAZATÉRHET

Mivel az átigazolása előtt egyeztetett Marco Rossival, nem gondolja hátráltató tényezőnek, hogy a Távol-Keletet választotta. A következő, szeptemberi Nemzetek Ligája meccsekre szóló kerethirdetés pedig választ ad rá, hogy postáznak-e számára meghívót. A kapitány mindenesetre fenntartások nélkül vélte megalapozott döntésnek a váltást.

https://youtu.be/rDIsZjrL5bY

FORRÁSKÚTRÓL ULSANBA

A válogatott támadó a nyáron Paksról, az élvonal gólkirályaként igazolt a dél-koreai bajnokságban listavezető együtteshez. A közmédiának hétfőn elmondta: egyelőre rövid időt töltött új állomáshelyén, de azt már látja, hogy tempóban, erőnlétben, agresszivitásban a magyar futballnál előrébb járnak. Ennek köszönhetően - reményei szerint - a csapat sikeres szereplése mellett ő is képes lesz még fejlődni, különösen erőnlétileg. Mint azt a SzegedMA-nak adott interjúban elárulta, bárhol is járjon a világban, neki az igazi kikapcsolódást otthona, Forráskút jelenti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.