Szegeden próbál tovább a Chicago

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden folytatódik a Szabadtéri Játékok történetében először színpadra kerülő Chicago próbafolyamata. A musical résztvevői csütörtöktől a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Dóm téri színpadon készülnek tovább az előadás augusztus 12-i bemutatójára.

Az első szegedi próba alkalmából Barnák László főigazgató és Béres Attila rendező köszöntötte az egybegyűlteket. Barnák László elmondta, a produkció résztvevői több hete dolgoznak azon, hogy a világ kőszínházaiban évtizedek óta sikerrel játszott előadás méltó otthonra találjon a Dóm tér színpadán is, és a különleges helyszín méreteihez illően elkápráztassa a közönséget. Béres Attila hozzátette, az eredeti rendezői elképzelések sokat alakultak a színművészek meglátásai, művészi intuíciója szerint, így valódi csapatmunka eredményeként születik meg a Szabadtéri Játékok első Chicagója.

A próbafolyamat korábbi szakaszai során már kiderült, kiváló az összhang az ország színházművészetének legjavát felvonultató darab népes alkotógárdájában. Ónodi Eszter, Czakó Julianna, Nagy Ervin, Janza Kata, Lakatos Márk, Mészáros Máté vezető színészek mellett hazánk több neves színházának – köztük a Szegedi Nemzeti Színház – színművészei, és Silló István karmester vezényletével az ország különböző pontjairól érkezett zenekari művészek és kiváló táncművészek járulnak majd hozzá az előadás sikeréhez. A húszfős szereplőgárdához csatlakoztak a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái is, akiket július 19-én választott ki a jelentkezők közül Barta Dóra koreográfus és Papp Janó jelmeztervező.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világsikerű dzsessz-musicaljét először augusztus 12-én tekinthetik meg a színházrajongók a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd ezt követően további öt alkalommal.

Előző sztori

Kitették a keretből a Budapest Honvéd szegedi csapatkapitányát

Következő sztori

Orbán Viktor: a jövőben is minden magyar család kap rezsicsökkentett árú gázt és áramot