Koronavírus: sok az új fertőzött, de kevesen vannak az intenzíven

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A budapesti Honvédkórház főigazgatója szerint a régióban

jelentősen emelkedik a koronavírus-fertőzöttek aránya, de intenzív osztályon, illetve lélegeztetőgépen egyelőre csak “elvétve” vannak páciensek.

Wikonkál Norbert Miklós az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában azt mondta: a Honvédkórház több városi egészségügyi intézmény munkáját is koordinálja, és az utóbbi időben partnereiket is arra kérik, hogy nyissanak új ágyakat a járvány erősödése miatt.

“Nem százas nagyságrendben egyelőre, hanem húszat-tizenötöt naponta”

– fűzte hozzá.

Kérdésre kifejtette, hogy a vírus omikron variánsára továbbra is igaz, hogy enyhébb tüneteket okoz, viszont nagyon fertőző, “gyakorlatilag a falon is átmegy”. A főigazgató azt javasolta, hogy akinek felsőlégúti panasza van, hordjon maszkot és tartson távolságot az emberektől.

 Hangsúlyozta, hogy

szokatlan az, hogy a járvány nyáron sem nyugszik és az is újdonság, hogy a gyerekek sokkal erősebb tünetekkel esnek át a betegségen.

Magas láz, rossz közérzet és étvágytalanság is jelentkezhet náluk – tette hozzá.

Wikonkál Norbert Miklós hangsúlyozta, hogy az oltás felvétele és az önkéntes maszkhordás továbbra is nagyon jó döntés. Augusztustól – hetente kétszer – újra lehet majd bejelentkezés nélkül is oltást felvenni a Honvédkórházban – jelezte.

Előző sztori

Európát a saját szankciói gyengítik

Következő sztori

Teljes útzár az 55-ös úton, Szeged közelében